NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Η EBRD διπλασιάζει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με νέο όριο για την Τράπεζα Κύπρου

Η EBRD διπλασιάζει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με νέο όριο για την Τράπεζα Κύπρου

Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης που παρέχει στην Τράπεζα Κύπρου για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, από τα 50 στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης, ως απάντηση στην πανδημία.

Η αύξηση της χρηματοδότησης αναμένεται πως θα συμβάλει στον μετριασμό των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις αλυσίδες εμπορίου και εφοδιασμού. Θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου για μέσα εμπορικής χρηματοδότησης, παρέχοντας εγγυήσεις για εισαγωγή, εξαγωγή και τοπική διανομή εισαγόμενων αγαθών.

Η EBRD αναμένει τώρα να αφιερώσει το σύνολο των επιχειρηματικών της επενδύσεων, ύψους έως 21 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020-21, για να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης και να συμβάλει στην ανάκαμψη των 38 οικονομιών όπου επενδύει.

Η Τράπεζα Κύπρου είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που εστιάζουν στην κυπριακή αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το 99% των δραστηριοτήτων της. Είναι επίσης μία από τις πιο ενεργές συνεργαζόμενες τράπεζες της EBRD στην Κύπρο, με 319 συναλλαγές αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι σήμερα.

Η Andreea Moraru, επικεφαλής της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ενισχύουμε την υποστήριξή μας για το εμπόριο στην Κύπρο αυξάνοντας το όριο TFP στην Τράπεζα Κύπρου, έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για να βοηθήσουμε τους τοπικούς εισαγωγείς και εξαγωγείς να ανταποκριθούν στον αντίκτυπο της πανδημίας».

Ο Λάκης Παντελίδης, Διευθυντής, Τμήμα Υπηρεσιών Εμπορίου, Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την EBRD για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει και ειδικά για αυτήν την αύξηση των εμπορικών ορίων μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που προκλήθηκαν από την πανδημία. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια και υποστήριξη στις εταιρείες και τις ΜμΕ μας».

Η ΕΤΑΑ άρχισε να επενδύει στην Κύπρο σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 460 εκατομμύρια ευρώ στην χώρα, όλα στον ιδιωτικό τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr