NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το μεγαλύτερο πλήγμα από τα lockdown

Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το μεγαλύτερο πλήγμα από τα lockdown

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο πλήττονται περισσότερο από τον αντίκτυπο των περιορισμών λόγω της πανδημίας και περίπου το ένα πέμπτο αναφέρουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν μόνιμα εντός τριών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του International Trade Centre (ITC).

«Το lockdown έχει οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις εσόδων για τους περισσότερους και διακυβεύεται η επιβίωση πολλών», αναφέρει η έκθεση των 176 σελίδων από το ITC με έδρα τη Γενεύη, μια κοινή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Στην παγκόσμια έρευνα επιχειρηματικών επιπτώσεων σε χιλιάδες εταιρείες, σε 132 χώρες, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σχεδόν τα δύο τρίτα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι «επηρεάστηκαν έντονα» από τον αντίκτυπο των lockdown έναντι του 43% των μεγάλων.

Περίπου το 1/5 των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδύνευαν να κλείσουν μόνιμα εντός τριών μηνών.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια απασχόληση, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες.

«Με την πλειονότητα της παγκόσμιας απασχόλησης να εξαρτάται από την υγεία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο οι ΜμΕ θα καταφέρνουν να περάσουν και να αναδυθούν από την κρίση» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr