NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

7o Φόρουμ για Επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια και 13ο Διεθνές Συνέδριο για «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή»

7o Φόρουμ για Επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια και 13ο Διεθνές Συνέδριο για «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή»

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ με την ιδιότητα του συντονιστή του BSEC – Green Energy Network και του αποκλειστικού κόμβου (Hub) του United Nations Academic Impact (UNAI) για την προώθηση του 7ου στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης (SDG7) που αφορά την «Καθαρή και Οικονομικά Προσιτή Ενέργεια» οργανώνει το 13ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή και το 7ο ετήσιο «Green Energy Investments Forum».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 - 9 Οκτωβρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην Αθήνα με φυσική παρουσία, αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών, αλλά και διαδικτυακά.

Στο συνέδριο, το οποίο οργανώνεται υπό την αιγίδα του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Black Sea Economic Cooperation (BSEC)) και του UNAI, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι χωρών, πρέσβεις, διεθνείς οργανισμοί και τράπεζες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων κτλ.

Η πρώτη ημέρα με τίτλο «7th Green Energy Investments Forum» στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών του BSEC με σκοπό την προσέλκυση «πράσινων επενδύσεων» (σε ενεργειακή αποτελεσματικότητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλαγή καυσίμου, βιοκαύσιμα, έξυπνα κτήρια κλπ). Το Forum οργανώνεται από το δίκτυο “BSEC – Green Energy Network” σε συνεργασία με την Διεθνή Γραμματεία (PERMIS) του BSEC.

Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιασθούν επιστημονικές ανακοινώσεις, που έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς από μέλη της διεθνούς επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου. Οι ανακοινώσεις αφορούν θέματα, που σχετίζονται με ενεργειακή πολιτική, ενεργειακή αποδοτικότητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκαύσιμα, κλιματική πολιτική για μείωση και προσαρμογή, βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στον 7ο στόχο.

Η τρίτη ημέρα με τον τίτλο «Brokerage event» αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνουν παρουσιάσεις έργων και αποτελεσμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται από ελληνικούς και διεθνείς φορείς και προγράμματα. Στο δεύτερο μέρος γίνεται παρουσίαση ανοικτών προσκλήσεων ακολουθούμενη από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για συνεργασίες και υποβολή προτάσεων (Horizon Europe, Interreg, κλπ).

Το συνέδριο διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Λεπτομέρειες για συμμετοχή και έντυπο υλικό για υποβολή περιλήψεων για όποια από τις τρεις ημέρες υπάρχει ενδιαφέρον είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες http://www.promitheasnet.kepa.uoa.gr και https://promitheasconference.wordpress.com/open-calls-deadlines/.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr