NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Franchise: Η εκπαίδευση σε σταθερά αναπτυξιακή τροχιά

Franchise: Η εκπαίδευση σε σταθερά αναπτυξιακή τροχιά

Σύμφωνα με κλαδική μελέτη που διεξήγαγε η εταιρία ερευνών ICAP για λογαριασμό του ΕΕΑ παρουσιάζονται τα εξής σημαντικά στοιχεία για τον τομέα της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης: «Το σχολικό έτος 2018/19 ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε κατά 3,7% στα κέντρα ξένων γλωσσών, ενώ η αύξηση για το τρέχον σχολικό έτος (2019/20) εκτιμάται σε 2,5% περίπου. Ο μέσος όρος μαθητών στα κέντρα ξένων γλωσσών, που συμμετείχαν στην έρευνα, είναι περίπου 120 το 2019/20.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο αριθμός των μαθητών που φοίτησαν στα κέντρα ξένων γλωσσών τη σχολική χρονιά 2019/2020 εκτιμάται σε περίπου 404.000. Οι δαπάνες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών την περίοδο 2019/2020 εκτιμώνται σε περίπου 580 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα μελέτης του KΑΝΕΠ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ) ότι οι δαπάνες της ελληνικής οικογένειας για να στείλει τα παιδιά της να μάθουν μια ξένη γλώσσα, εκτός σχολείου, έχουν παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτες μολονότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι ετήσιες δαπάνες για τρόφιμα και άλλα βασικά είδη (π.χ αγορές στα σούπερ μάρκετ).

Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας μελέτης αποδεικνύεται ότι οι γονείς των υποψηφίων μαθητών των κέντρων ξένων γλωσσών δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις προσφερόμενες υπηρεσίες, στο χρηματικό κόστος (δίδακτρα), στη φήμη που διαθέτει το εκάστοτε φροντιστήριο, αλλά κυρίως, εάν διαθέτει ιστορικό επιτυχιών.

Συνεπώς, για τα κέντρα ξένων γλωσσών οι επιτυχίες στα πτυχία γλωσσομάθειας θεωρείται καθοριστικός παράγοντας επιλογής τους από τους μαθητές. Τέλος, η συνεργασία ενός φροντιστηρίου με τη μέθοδο franchising ή licensing με μια μεγάλη αλυσίδα ξένων γλωσσών που διαθέτει πανελλήνια φήμη και αναγνωρισιμότητα, δύναται να καταστεί σημείο διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού.»

Η εκπαίδευση φαίνεται να είναι ένας κλάδος που αντέχει στο χρόνο, μια σταθερή επένδυση με όφελος για όλους. Ο Όμιλος Εκπαιδευτηρίων So easy Education με 91 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, περισσότερους από 12,000 μαθητές ετησίως, 28 ακαδημαϊκούς υπεύθυνους και 952 καθηγητές στηρίζει μελλοντικούς επιχειρηματίες με όραμα και φιλοδοξία να μετατρέψουν την εκπαίδευση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε μια πολυδιάστατη και συναρπαστική εμπειρία.

Το 2019 ο όμιλος SO EASY EDUCATION παρουσίασε το νέο φροντιστηριακό μοντέλο ιδιωτικής εκπαίδευσης «THE KNOWLEDGE HUB», το οποίο βραβεύτηκε με το Gold Award 2019, στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία» στα Education Leader Awards, και ξεχώρισε για μια ακόμη φορά το 2020 και στο franchise, ως το πλέον καινοτόμο concept.

O όμιλος So Easy Education έχει στους κόλπους χρόνια του 3 εξειδικευμένα δυνατά brands:

  • So Easy με 26 χρόνια εμπειρίας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση
  • ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ με 31 εμπειρίας στη σχολική εκπαίδευση
  • Easy Win.net με 23 χρόνια εμπειρίας στην ψηφιακή εκπαίδευση

O εκπαιδευτικός όμιλος SO EASY EDUCATION κέρδισε το Bραβείο MOST INNOVATIVE CONCEPT για το έτος 2020 και το Gold ΕDUCATION LEADER AWARD Καινοτομίας στη Διδασκαλία.

Ταυτότητα της Έρευνας

  • Χρόνος διεξαγωγής: 23 Δεκεμβρίου 2019 – 14 Φεβρουαρίου 2020
  • Μεθοδολογία: Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του διαδικτυακού συνδέσμου (link) για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στην ειδική πλατφόρμα.
  • Χρησιμοποιήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις: i) μιας μόνο απάντησης ii) πολλαπλών απαντήσεων και iii) ιεράρχησης των απαντήσεων κατά σημαντικότητα με βάση συγκεκριμένη κλίμακα.
  • Πληθυσμός της έρευνας: Το ερωτηματολόγιο απεστάλη σε περίπου 3.000 Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
  • Δείγμα: 476 Επιχειρήσεις-Κέντρα Ξένων Γλωσσών (15,9% περίπου του πληθυσμού της έρευνας), που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια -Σύγκριση με παρόμοια μελέτη Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε 514 Κέντρα Ξένων Γλωσσών
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr