NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Cutcuutur: Ρούχα και αξεσουάρ με μοναδικές ψηφιακές γεωμετρίες

29_06_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Ο Φώτης Σμούκλης και ο Θάνος Παπαϊωάννου, απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής, δημιούργησαν τo Cutcuutur, ένα brand που εφαρμόζει την ψηφιακή παραγωγή και τη διαδικασία του laser cutting δημιουργώντας ρούχα και αξεσουάρ με μοναδικές ψηφιακές γεωμετρίες.

Όπως αναφέρουν «ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα ως ένα side project και τελικά το 2015 έγινε και το επίσημο launch του brand. Το Cutcuutur είναι κράμα extravagant αλλά ταυτόχρονα και φορέσιμων στοιχείων, με σημαντικό ρόλο να παίζουν τα μονόχρωμα φόντα των patterns αλλά και δομημένες σιλουέτες που ενισχύουν τη θηλυκότητα.

Με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα laser cut prints που συχνά δημιουργούν και ένα τρισδιάστατο εφέ, λόγω των αναδιπλώσεων που δημιουργούν στο ύφασμα, τα στοιχεία της κίνησης, του φωτός και της σκιάς παίζουν σημαντικό ρόλο για εμάς».

«Η γυναίκα στην οποία απευθυνόμαστε είναι μια γυναίκα σύγχρονη, κοσμοπολίτισσα και ανεξαρτήτου ηλικίας. H έμπνευση, γενικά, μπορεί να προκύψει από οτιδήποτε. Μπορεί να είναι το pattern στην όψη ενός κτιρίου, ένα έργο τέχνης, μπορεί να είναι και η κίνηση ενός ρούχου που θα δούμε φορεμένο στο δρόμο. Άλλωστε και η αισθητική είναι κάτι ρευστό το οποίο αλλάζει».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του brand «η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα πλούσια σε δημιουργικούς ανθρώπους και σε καινοτόμα μυαλά, οπότε αυτός δεν είναι ένας τομέας στον οποίο υστερεί. Έτσι, η κοινωνία είναι δεκτική σε καινούριες ιδέες και προκλήσεις και είναι έτοιμη να τις υιοθετήσει».

Η παραγωγή της Cutcuutur γίνεται εξολοκλήρου από μια ελληνική εξαγωγική εταιρία, με την οποία και έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία από την αρχή. Όσον αφορά στη δημιουργία νέων προϊόντων, δυο είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Πρώτα είναι η εύρεση νέων πρώτων υλών, οι οποίες μπορούν να εφαρμόσουν τη διαδικασία του laser cutting, και επίσης ο χρόνος που χρειάζεται για την έρευνα αυτή.

Θέλουν πρώτα να εδραιωθούν στην Ελλάδα και έχοντας εξασφαλίσει τόσο τους απαραίτητους πόρους όσο και την τεχνογνωσία να παρουσιάσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο εξωτερικό, καθώς η μόδα και ειδικά εκτός Ελλάδας έχει πολύ έντονο ανταγωνισμό.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr