NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Ψηφίστηκε η νέα νομοθεσία για τα εμπορικά σήματα στην Κύπρο

Ψηφίστηκε η νέα νομοθεσία για τα εμπορικά σήματα στην Κύπρο
30_06_2020 | 11:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος

Στις 5 Ιουνίου 2020, το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ψήφισε υπέρ του νέου νόμου περί εμπορικών σημάτων, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου 2020.

Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε με την ενεργό συμμετοχή του EUIPO, ο οποίος προσέφερε νομική βοήθεια καθ 'όλη τη διαδικασία σύνταξης του.

Ο νέος νόμος περί εμπορικών σημάτων στην Κύπρο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: τη μεταφορά της οδηγίας (ΕΕ) 2015/2436, την εισαγωγή του συστήματος πολλαπλών τάξεων, τη διακοπή της ανάγκης για έγγραφο πληρεξούσιου, νέες αιτήσεις και τέλη.

Ο νέος νόμος περί εμπορικών σημάτων απλοποίησε ολόκληρη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εγγραφής, προσθέτοντας συγχρόνως χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ακύρωσης και ανάκλησης και τερματίζοντας προηγουμένως μακρές διαδικασίες.

Όλες οι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες ενσωματώθηκαν στο νέο και βελτιωμένο σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, το οποίο αναπτύχθηκε επίσης με τη βοήθεια του EUIPO και του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας (ECP2) και τέθηκε σε παραγωγή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr