NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft «παγώνει» τις διαφημίσεις της σε Facebook και Instagram

Η Microsoft «παγώνει» τις διαφημίσεις της σε Facebook και Instagram

Η Microsoft έχει θέσει σε παύση τις παγκόσμιες διαφημιστικές δαπάνες στο Facebook και στο Instagram, λόγω ανησυχιών σχετικά με διαφημίσεις της που εμφανίζονται δίπλα σε «ακατάλληλο περιεχόμενο».

Η εταιρεία ξόδεψε περίπου 116 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις στο Facebook το 2019 και ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος της εταιρείας πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Pathmatics. Σύμφωνα με πηγές, η Microsoft σταμάτησε αρχικά τις δαπάνες στις Η.Π.Α. τον Μάιο, κάτι που έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κατάλογος των εταιρειών που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook συνεχώς μεγαλώνει, μέρος μιας εξόδου που στοχεύει στο να ωθήσει το κοινωνικό δίκτυο και τους ανταγωνιστές του να περιορίσουν τη ρητορική μίσους. Η Starbucks και η Diageo, η Ford Motor και η HP συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι σταματούν άμεσα τις διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ανησυχίες της Microsoft σχετίζονται αποκλειστικά με την τοποθέτηση διαφημίσεων δίπλα σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν αποτελούν δήλωση σχετικά με τις πολιτικές του Facebook, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Η εταιρεία μίλησε με στελέχη των Facebook και Instagram σχετικά με τα βήματα που θα χρειαστούν για να ξαναρχίσουν οι δαπάνες και αναμένει ότι η διακοπή της διαφήμισης θα τεθεί σε ισχύ έως τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από bloombergbloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr