NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων επιλογής εταίρων από το Europe Direct

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων επιλογής εταίρων από το Europe Direct

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή εταίρων που θα διευθύνουν το Europe Direct (ED) από την 1 Μαΐου 2021 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2025.

Με τη δρομολόγηση της καινούργιας γενιάς κέντρων Europe Direct, η Επιτροπή επιθυμεί να στηρίξει τις επιλέξιμες οντότητες που δεσμεύονται να αναλάβουν ένα σύνολο δραστηριοτήτων πληροφόρησης και συμμετοχής ως ED. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι δικαιούνται να λάβουν ετήσια επιχορήγηση δράσεων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να διεξάγουν ένα σύνολο δραστηριοτήτων επικοινωνίας ως ED.

Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης είναι η δημιουργία ενός δικτύου ED που θα καταστήσει την Ευρώπη προσιτή στους πολίτες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και θα τους εμπλέξει σε συζητήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση (EE), τις πολιτικές, τις προτεραιότητες και το μέλλον της. Με τη διοργάνωση δραστηριοτήτων πληροφόρησης και συμμετοχής, τα ED δίνουν στους πολίτες τη δυνατότητα να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με το μέλλον της ΕΕ, συμμετέχοντας πλήρως στην ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία.

Τα κέντρα Europe Direct θα συνεργάζονται με άλλα δίκτυα της ΕE ή τοπικά δίκτυα προβολής και σημεία επαφής με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών και τον συντονισμό μεταξύ τους.

Με την καλλιέργεια καλύτερης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ και η κοινοβουλευτική δημοκρατία της και των θεμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΕ, τα ED ενισχύουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επωφελούνται από την ΕΕ σε καθημερινή βάση, τονίζοντας παράλληλα την προστιθέμενη αξία της.

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά η συμπλήρωση των εγγράφων γίνεται στη διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για τις χρηματοδοτήσεις και την υποβολή προτάσεων EU Funding & Tenders Portal.

Περισσότερες πληροφορίες: https://europa.eu/european-uni...


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr