NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης για τον μεγαλύτερο franchisee της Pizza Hut

ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης για τον μεγαλύτερο franchisee της  Pizza Hut
01_07_2020 | 12:43 01_07_2020 | 12:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η NPC International, ο μεγαλύτερος franchisee των εστιατορίων Pizza Hut στις ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, μετά τις επιπτώσεις από τα lockdown που προστέθηκαν στις πιέσεις στη βιομηχανία εστιατορίων.

Η εταιρεία ζήτησε υπαγωγή στο Chapter 11 στο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας την Τετάρτη. Η NPC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και λειτουργεί περισσότερα από 1.225 Pizza Hut και πάνω από 385 καταστήματα Wendy’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η NPC και η Pizza Hut αντιμετώπισαν αυξήσεις στα κόστη εργασίας και φαγητού προσπαθώντας να επεκτείνουν την παράδοση και να απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά εστιατόρια. Η εταιρεία με έδρα το Κάνσας αντιμετωπίζει επίσης ανταγωνισμό από φίρμες όπως η Domino's Pizza και η Papa John's International.

Η εταιρεία έχει χρέη 903 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει διαπραγματευτεί μια συμφωνία αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο στοχεύει στη μείωση του χρέους της. Η υπαγωγή στο Chpater 11 δεν σημαίνει ότι η Pizza Hut και η Wendy's δεν θα λειτουργούν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανάκαμψης, με την πτώχευση να μην επηρεάζει τις χιλιάδες άλλα καταστήματα της Pizza Hut και της Wendy που ανήκουν σε άλλους franchisees.

Με πληροφορίες από bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr