NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Lloyd's: Τρεις fast-track λύσεις για την προστασία των ΜμΕ

Lloyd's: Τρεις fast-track λύσεις για την προστασία των ΜμΕ
01_07_2020 | 12:45 01_07_2020 | 12:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Τρεις fast-track λύσεις προτείνει σήμερα η αντ/ασφαλιστική αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου για την επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς και την έξοδό της από την κρίση που έχει προκαλέσει ο Covid-19:

  1. την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων κόντρα στην απειλή νέας επέλασης του Covid-19,
  2. την ισχυροποίηση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και της ψηφιακής οικονομίας,
  3. την προετοιμασία και την ενίσχυση μηχανισμών προστασίας απέναντι στο επόμενο καταστροφικό συμβάν.

Καθώς η παρουσία του COVID-19 λειτουργεί καταστροφικά στην παγκόσμια οικονομία, απαιτώντας πόρους, το επίπεδο των οποίων μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να καλύψουν, η ανάγκη προστασίας της κοινωνίας προς ένα μέλλον αβέβαιο είναι υψηλής προτεραιότητας.

Με στόχο την αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων τα Lloyds παραθέτουν πλαίσιο τριών προτάσεων, δύο εκ των οποίων προτάσεων απαιτούν την παρέμβαση των κρατών με την συνεργασία της αντ/ασφαλιστικής αγοράς. Κοινωνία και οικονομία, εάν τεθούν σε εφαρμογή οι τρεις προτάσεις θα είναι προστατευμένες απέναντι σε μία εκ νέου επέλαση του Covid-19, και απέναντι σε άλλου είδους πανδημικά συμβάντα, (ReStart και Recover Re) και άλλων πανδημιών, αλλά συστημικών καταστροφικών,(Black Swan Re).

(RestarRE): Λύση έναντι διακοπής επιχειρηματικών λειτουργιών (BI), απώλεια εσόδων άνευ φυσικών ζημιών για μελλοντικά κύματα COVID που εστιάζει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ΗΒ μελετάται από την αγορά των Lloyds και τα Συνδικάτα. Στα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος ΒΙ μία σειρά ορίων που διασφαλίζουν τον ασφαλισμένο χωρίς να απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση. Το προϊόν θα υποστηρίζει το άνοιγμα των ΜΜΕ, προσφέροντας μια σειρά ορίων που διασφαλίζουν ότι είναι προσιτό για τους πελάτες, χωρίς να απαιτείται κυβερνητική υποστήριξη.

Recover Re: Λύση μέσω ασφαλιστικών καλύψεων, μετά την εκδήλωση του συμβάντος για περιστατικά μη ζημιών, συμπεριλαμβανομένου και του Covid-19 με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων. Με την εφαρμογή του σχεδίου αυτού μπαίνουν στην αγορά δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία μέσω μηχανισμών δανεισμού προσφέρουν στήριξη στους ασφαλισμένους. Το πλέγμα των λύσεων αυτών μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε όποια χώρα υπάρχει συμφωνία μεταξύ κράτους και της αγορά ιδιωτικής ασφάλισης.

Black Swan Re: Λύση που εδράζεται στους μηχανισμούς της αντασφάλισης και στην συνεργασία των κυβερνήσεων, με σκοπό την προστασία των πολιτών από τον αντίκτυπο των συστημικών καταστροφικών συμβάντων έναντι πανδημιών και διαρροών της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, διακοπών επιχειρηματικών λειτουργιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το πλέγμα των λύσεων αυτών παρέχει αντασφαλιστικές καλύψεις προς επιχειρήσεις έναντι συμβάντων (non-damage) μέσω μίας δεξαμενής κεφαλαίων, τα οποία υποστηρίζονται από κρατικές εγγυήσεις.

Μετάφραση – απόδοση από τα Lloyds.com Ελενα Ερμείδου (https://www.lloyds.com/news-and-risk-insight/press-releases/2020/07/lloyds-presents-solutions-for-global-industry-and-government-partnerships)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr