NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τα παγκόσμια έσοδα από τα app stores έφτασαν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια

Τα παγκόσμια έσοδα από τα app stores έφτασαν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι καταναλωτές ξόδεψαν συνολικά 50,1 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στο Apple App Store και στο Google Play το πρώτο εξάμηνο του 2020, όπως δείχνουν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Sensor Tower Store Intelligence, που λαμβάνουν υπόψη δεδομένα έως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό είναι 23,4% περισσότερο από τα 40,6 δισεκατομμύρια δολάρια που εκτιμάται ότι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας ξόδεψαν και στα δύο καταστήματα κατά την ίδια περίοδο το 2019. Προηγουμένως, τα έσοδα είχαν αυξηθεί 20% μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2018 και του 2019. Η πιο σημαντική ανάπτυξη του τρέχοντος έτους αντικατοπτρίζει μια τάση μεγαλύτερων συνολικών δαπανών ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου του COVID-19 στο παγκόσμιο οικοσύστημα εφαρμογών.

Το App Store της Apple δημιούργησε έσοδα περίπου 32,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από αγορές εντός εφαρμογής, συνδρομές και premium εφαρμογές και παιχνίδια το πρώτο εξάμηνο του 2020. Ο αριθμός αυτός είναι 24,7% αυξημένος από έτος σε έτος, από τα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν κατά την ίδια περίοδο το 2019. Οι δαπάνες στο app store της Apple ήταν σχεδόν διπλάσιες από τα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα στο Google Play, τα οποία ήταν 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αυξήθηκε κατά 21% Y / Y από το πρώτο εξάμηνο του 2019, όταν οι καταναλωτές ξόδεψαν 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Google Play.

Η Tinder διατήρησε το νούμερο ένα ως η εφαρμογή με τα υψηλότερα κέρδη για το πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς, δημιουργώντας περίπου 433 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες και στα δύο καταστήματα. Στο Νο. 2, το YouTube είχε εκτιμώμενη δαπάνη καταναλωτή 431 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Το TikTok, με την 3η θέση, δημιούργησε έσοδα 421 εκατ. δολαρίων στο App Store και στο Google Play.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr