NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Προχωρούν οι εργασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Προχωρούν οι εργασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου
06_07_2020 | 11:55 06_07_2020 | 11:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες άρχισαν το Ιούλιο του 2019, το κυπριακό Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει την έγκριση της ΕΕ για την παροχή επιδότησης μέγιστου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με σκοπό την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη θετική αυτή εξέλιξη», τόνισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Νατάσα Πηλείδου. «Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου αυτού, αφού η εξασφάλιση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κομβική και αποτελεί προϋπόθεση για τις περαιτέρω συναφείς ενέργειες. Ωστόσο, παραμένει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά μας καθώς επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού», εξήγησε η κα Πηλείδου.

Η Θαλάσσια Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, Ro-Pax, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες και τα συνοδευόμενα αυτοκίνητά τους καθώς και φορτίο, και θα περιλαμβάνει το δρομολόγιο μετ’ επιστροφής από το λιμάνι Λεμεσού ή Λάρνακας προς Πειραιά και ενδεχομένως ένα ενδιάμεσο σταθμό.

Το δρομολόγιο που θα εκτελείται μια φορά τη βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάϊο - Σεπτέμβρη) και μια φορά κάθε δύο βδομάδες κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβρη - Απρίλη), αναμένεται να εμπλουτίσει τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς και να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα της αγοράς για καταναλωτές/ ταξιδιώτες προς/ από την Κύπρο και την Ευρώπη.

«Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας», σημείωσε η κα Πηλείδου «είναι όπως το εγχείρημα αυτό ενισχύσει τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Επί του παρόντος, το μόνο διαθέσιμο μέσο μεταφοράς προς και από την Κύπρο είναι οι αερομεταφορές».

Πηγή: sigmalive

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr