NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πάιατ: Η πρεσβεία θα συνεχίσει να επενδύει στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας

Πάιατ: Η πρεσβεία θα συνεχίσει να επενδύει στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας
06_07_2020 | 12:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την εξέλιξη των έργων στο Ελληνικό επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 8th Regional Growth Conference, που γίνεται στην Πάτρα.

Ο Υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα έργα στο Ελληνικό απασχόλησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε: «Τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, λόγω της δικαστικής διαμάχης δυο εταιρειών για το Καζίνο. Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να καλυφθεί και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις».

Παράλληλα, ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε πως προχωρούν κι άλλες επενδύσεις, όπως η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών, με προτεραιότητα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας και εξήρε το γεγονός πως η κυβέρνηση ενεργοποίησε πολύ γρήγορα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο για τις μικρομεσαίες, όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα μίλησε και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του. O κ. Πάιατ έκανε εκτενή αναφορά στις επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και στην παρουσία της Microsoft στην Δυτική Ελλάδα, όπου έχει επενδύσει στην δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, για τους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να επενδύει στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας. Συνεργαζόμαστε με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη σε πολλούς ακόμη τομείς, για να φέρουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας στο session «Περιφερειακή πολιτική και νέες υποδομές», παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τη νέα σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Πάτρας. «Σας ζητώ να στηρίξετε τον σχεδιασμό του Υπουργείου. Το τελευταίο, που χρειάζεται η Πάτρα σήμερα, το τελευταίο, που χρειάζεται η πατρίδα μας, είναι η αντίδραση για την αντίδραση. Να πείτε τη γνώμη σας, γιατί όπως είδατε, εμείς τις σοβαρές απόψεις τις ακούμε. Με ανοιχτά αυτιά και ανοιχτό μυαλό» επεσήμανε ο κύριος Καραμανλής.

Από το 8th RGC δεν θα μπορούσε να λείπει ενότητα σχετικά με τον ρόλο του αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη. Έτσι, στο session με θέμα «Αθλητισμός και τοπική διακυβέρνηση» ακούστηκα απόψεις για το ποιες αθλητικές υπηρεσίες και σχήματα συνεργασίας μπορούν να επιφέρουν περιφερειακή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την εικόνα της Ελλάδας ως «ασφαλούς και υγιούς χώρας».

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας πολιτείας καινοτομίας. «Θα είναι σημείο συνάντησης των spin off ερευνητικών εταιριών, με στόχο να δημιουργούνται ουσιαστικές συνέργειες, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την οποία το ελληνικό κράτος δεν θα βάλει ούτε ένα cent», όπως εξήγησε.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κέρδισε η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821, θέμα που ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σε διαδικτυακή σύνδεση.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση είναι δεμένη με την Αμερικανική Ανεξαρτησία. «Η Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πάιατ, «θα έχει σημαίνοντα ρόλο σε αυτόν τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων, γιατί γνωρίζουμε τον σημαντικό της ρόλο, στον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Επιπλέον αναλύθηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης των Δήμων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, οι αλλαγές που επιφέρει στα εργασιακά και στις στρατηγικές επενδύσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και ο ρόλος των λιμανιών στην περιφερειακή ανάπτυξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr