NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Αντεπίθεση» σε Visa και Mastercard από τις ευρωπαϊκές τράπεζες

«Αντεπίθεση» σε Visa και Mastercard από τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Δεκαέξι τράπεζες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τρεις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ ανακοίνωσαν ότι ένα «πραγματικά ευρωπαϊκό» σύστημα πληρωμών αναμένεται να λειτουργήσει το 2022 για να ψηφιοποιήσει πλήρως μια περιοχή όπου οι μισές από τις συνολικές πληρωμές στη λιανική εξακολουθούν να είναι σε μετρητά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλωσόρισε την Πέμπτη την απόφαση των τραπεζών να ξεκινήσουν το ενοποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών έως το 2022, αφού υποστηρίζει εδώ και χρόνια μια καθοδηγούμενη από τον κλάδο λύση για να ανταγωνιστεί την Mastercard και τη Visa.

«Στόχος είναι να ενισχυθεί η Ευρώπη, να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη και ισχυρή», δήλωσε ο Thierry Laborde, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, η οποία είναι μέρος του έργου. «Θα το κάνουμε συλλογικά, συγκεντρώνοντας τους πόρους μας. Οι τιμές θα διαφέρουν από τη μία τράπεζα στην άλλη, αλλά η υποδομή θα είναι πανευρωπαϊκή».

Η λεγόμενη European Payments Initiative στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα νέο μέσο πληρωμής, προσφέροντας μια κάρτα για καταναλωτές και εμπόρους λιανικής σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε η δήλωση από τις 16 τράπεζες. Θα καλύψει όλους τους τύπους συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστημάτων, του διαδικτύου, της ανάληψης μετρητών και του "peer-to-peer".

Οι τράπεζες που έχουν ήδη εγγραφεί συμπεριλαμβάνουν τις BBVA, BNP Paribas, Commerzbank, Deutsche Bank, Santander, ING, UniCredit και Societe Generale. Τις επόμενες εβδομάδες το έργο θα δημιουργήσει μια προσωρινή εταιρεία στις Βρυξέλλες, με άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών να προσκαλούνται να συμμετάσχουν. Το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022.

Με πληροφορίες από reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr