NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ένας Έλληνας στους νικητές του πρώτου Βραβείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Ένας Έλληνας στους νικητές του πρώτου Βραβείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Οι καθηγητές Anna Davies από το Trinity College του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Erik Van Sebille από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στις Κάτω Χώρες βραβεύτηκαν με το Βραβείο του ΕΣΕ συμμετοχής και ευαισθητοποίησης του κοινού στην έρευνα για το 2020.

Πρόκειται για το πρώτο βραβείο αυτού του είδους, που καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) για να φέρει στο προσκήνιο τον τρόπο με τον οποίο οι βραβευθέντες αποτελούν πηγή έμπνευσης για το κοινό με την έρευνά τους, απευθυνόμενοι και σε ακροατήρια πέραν της επιστημονικής κοινότητας, με αποτελεσματικούς και πρωτότυπους τρόπους.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: «Η άριστη έρευνα απαιτεί άριστη επικοινωνία με το κοινό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς η επιστήμη πρέπει συχνά να ανταγωνίζεται με την παραπληροφόρηση. Χρειαζόμαστε τους ισχυρούς αφηγητές ιστοριών και τους δημιουργικούς φορείς επικοινωνίας που βρίσκονται εκεί έξω. Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι πολλοί ερευνητές που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ έχουν κάνει περαιτέρω προσπάθειες, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις εκπληκτικές ανακαλύψεις τους και να έχουν αλληλεπίδραση με το κοινό. Ελπίζω ότι περισσότεροι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί θα εμπνευστούν και θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευόμενους!».

Το Βραβείο για το 2020 έχει τρεις κατηγορίες: Ευαισθητοποίηση του Κοινού, Σχέσεις με τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και Διαδικτυακά Μέσα και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι διαγωνιζόμενοι υπέβαλαν 138 συμμετοχές στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος άνοιξε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 και έκλεισε στις 10 Ιανουαρίου 2020. Η κριτική επιτροπή του Βραβείου αποτελείται από διακεκριμένους ερευνητές, πρόσωπα που παρέχουν επιστημονική ενημέρωση, επιστημονικούς συντάκτες και υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της επιστήμης.

Οι νικητές λαμβάνουν ένα τρόπαιο και μια εξατομικευμένη κατάρτιση στον τομέα της επικοινωνίας. Επιπλέον, οι βραβευμένες συμμετοχές θα κατέχουν περίοπτη θέση στους διαύλους επικοινωνίας του ΕΣΕ, διευρύνοντας την προβολή της έρευνας των βραβευόμενων. Ο διαγωνισμός για το βραβείο προβλέπεται να πραγματοποιείται ανά διετία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr