NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Αντιμέτωποι με απέλαση οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν μέσω διαδικτύου

ΗΠΑ: Αντιμέτωποι με απέλαση οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν μέσω διαδικτύου
07_07_2020 | 16:41 07_07_2020 | 16:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Παιδεία - Νεολαία

Η αμερικανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση και τα τελωνεία (Immigration and Customs Enforcement, ICE) ανακοίνωσε πως οι φοιτητές από τρίτες χώρες θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία, για το εξάμηνο που ξεκινάει το φθινόπωρο του 2020, εάν θέλουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Οι μαθητές που θα παραμείνουν στις ΗΠΑ αλλά θα παρακολουθούν αποκλειστικά διαδικτυακά μαθήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμη και διαδικασίες απέλασης.

Οι φοιτητές σχολών που προσφέρουν πλήρως διαδικτυακά προγράμματα δεν θα λαμβάνουν βίζα, σύμφωνα με την ICE. Οι φοιτητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε τέτοια θα πρέπει να μεταφερθούν ή να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σημειώνεται πως ένα 8% των αμερικανικών κολεγίων προγραμματίζουν εξάμηνο που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, αν και μερικά από αυτά σχεδιάζουν να προσκαλέσουν έναν μειωμένο αριθμό φοιτητών πίσω στις πανεπιστημιουπόλεις.

Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που προσφέρουν ένα υβριδικό μοντέλο θα επιτρέπεται να παραμείνουν στις ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λαμβάνουν πλήρως διαδικτυακά μαθήματα. Οι σχολές θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι οι φοιτητές λαμβάνουν «τον ελάχιστο αριθμό διαδικτυακών μαθημάτων που απαιτούνται για την κανονική πρόοδο στο πρόγραμμα σπουδών τους».

Εν τω μεταξύ, οι φοιτητές που παραμένουν στις χώρες καταγωγής τους θα επιτρέπεται να διατηρούν την «ενεργή τους κατάσταση» και να λαμβάνουν απομακρυσμένη φοίτηση μέσω διαδικτύου, εάν αυτή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά.

Με πληροφορίες από theverge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr