NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες αποχώρησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες αποχώρησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
08_07_2020 | 11:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η κυβέρνηση Trump υπέβαλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την απόφαση της να αποσυρθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έως τις 6 Ιουλίου 2021, όπως επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης σε διεθνή μέσα.

Η ανακοίνωση προς τα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία ενός που θα βασιστεί σε πολλούς παράγοντες εκτός του ελέγχου του Trump, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας από το Κογκρέσο και την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Νοέμβριο.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία, Joe Biden, δήλωσε ότι θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στον ΠΟΥ την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, εάν νικήσει τον Trump τον Νοέμβριο.

Η κίνηση έρχεται καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ενώ περισσότεροι από 130.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Σε όλο τον κόσμο, ο ιός έχει μολύνει περίπου 11,7 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κοστίσει την ζωή σε περισσότερους από 540.000.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr