NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank για συναλλαγές με τον Epstein

Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank για συναλλαγές με τον Epstein
08_07_2020 | 11:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν πρόστιμο 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank την Τρίτη, κατηγορώντας την για «λάθη και αδράνεια» στη σχέση της με τον αυτόχειρα Jeffrey Epstein.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι «σημαντικές αποτυχίες συμμόρφωσης» της Deutsche Bank επέτρεψαν στην Epstein να πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, που θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε πρόσθετο έλεγχο.

Οι κυρώσεις, οι οποίες σχετίζονται επίσης με τους δεσμούς της Deutsche Bank με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο, όπως η Danske Bank Estonia και η FBME Bank, είναι οι πρώτες ενέργειες εναντίον τράπεζας για συναλλαγές με την Epstein.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η Deutsche Bank απέτυχε να εντοπίσει «πολλές ύποπτες συναλλαγές» που διενήργησε ο πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης του σχετικά με κατηγορίες για trafficking 14χρονων κοριτσιών στην έπαυλη του στο Μανχάταν και στο κτήμα του στο Palm Beach.

Οι ύποπτες συναλλαγές που επισημάνθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή περιελάμβαναν πληρωμές σε άτομα που φέρονται να συνωμοτούν με τον Epstein για την σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών - καθώς και πληρωμών σε μοντέλα από τη Ρωσία, σχολικά δίδακτρα, έξοδα ξενοδοχείου και άμεσες πληρωμές σε πολλές γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι η Deutsche Bank απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα του λογαριασμού του, «παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο δημοσίως».

Σε δήλωση της, η Deutsche Bank αναγνώρισε το σφάλμα και τις αδυναμίες στις διαδικασίες και τόνισε πως «έμαθε από τα λάθη». Η τράπεζα είπε ότι επικοινώνησε αμέσως με τις Αρχές για να προσφέρει βοήθεια μετά τη σύλληψη του Epstein. Επίσης, έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκπαίδευση, ελέγχους και επιχειρησιακές διαδικασίες και έχει προσλάβει περισσότερα από 1.500 άτομα στην ομάδα του οικονομικού εγκλήματος.

Με πληροφορίες από cnn

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr