NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: «Άνευ προηγουμένου κρίση» για τον κόσμο της εργασίας

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: «Άνευ προηγουμένου κρίση» για τον κόσμο της εργασίας

Οι παγκόσμιοι ηγέτες καλούνται να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας, η οποία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Guy Ryder, έχει οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας σε μια «άνευ προηγουμένου κρίση».

«Ας είμαστε σαφείς: δεν είναι επιλογή μεταξύ υγείας ή θέσεων εργασίας και οικονομίας. Είναι αλληλένδετα: είτε θα κερδίσουμε σε όλα τα μέτωπα είτε θα αποτύχουμε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres σε σύνοδο κορυφής της ILO.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, είπε στη σύνοδο ότι ο κόσμος έχει καθήκον να προστατεύσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης και υποφέρει από αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων και θανάτων. «Μαζί έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε αυτούς που μας προστατεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και οι προβλέψεις δεν είναι αρκετές για να επιστρέψει η απασχόληση στα προ-πανδημικά επίπεδα φέτος, δήλωσε η ILO την περασμένη εβδομάδα.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι η πτώση του αριθμού των παγκόσμιων ωρών εργασίας είναι «σημαντικά χειρότερη από ό, τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως», κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr