NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η SEAT ετοιμάζει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ - Ζητά υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης

Η SEAT ετοιμάζει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ - Ζητά υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης

Το ισπανικό brand της Volkswagen, η SEAT, ανέφερε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, από το 2020 έως το 2025, και δεσμεύεται να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ισπανία «με τη σωστή κυβερνητική υποστήριξη».

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις της SEAT σε έρευνα και ανάπτυξη, εξοπλισμό και ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι υψηλότερες από τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ της περιόδου 2016-2020.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πρόθυμη να κατασκευάσει ηλεκτρικά μοντέλα στο κύριο εργοστάσιό της Martorell, έξω από τη Βαρκελώνη, ξεκινώντας από το 2025, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την αύξηση της υποδομής ανανεώσιμης ενέργειας και φόρτισης στην Ισπανία, μεταξύ άλλων παραγόντων, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της, Carsten Isensee.

Ο Isensee τόνισε ότι το πρόσφατο σχέδιο της ισπανικής κυβέρνησης για την υποστήριξη του τομέα των αυτοκινήτων ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας πως υπάρχει επίσης ανάγκη για τόνωση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η SEAT ανέφερε απώλεια 48 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020, προειδοποιώντας ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι χειρότερο. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανακάμψουμε», πρόσθεσε ο Isensee, υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο της SEAT ήταν επί του παρόντος σχεδόν η ίδια με πριν από την πανδημία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr