NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

70.000 εργαζόμενοι σε τεχνολογικές startups έχουν χάσει τις δουλειές τους από τον Μάρτιο

70.000 εργαζόμενοι σε τεχνολογικές startups έχουν χάσει τις δουλειές τους από τον Μάρτιο

Οι τεχνολογικές startups απολύουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την καινοτομία στην αγορά της πληροφορικής, σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας.

«Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αποτελούν μια μεγάλη πηγή καινοτομίας στη βιομηχανία της πληροφορικής, αλλά τώρα περιορίζονται ιδιαίτερα σε μετρητά», δήλωσε ο Max Azaham, ανώτερος διευθυντής έρευνας στην Gartner.

Ο κ. Azaham σημείωσε ότι η πανδημία έχει κάνει τους επενδυτές να αποφεύγουν το ρίσκο, με αποτέλεσμα την απότομη κάμψη του επενδυτικού κεφαλαίου για εταιρείες πληροφορικής που θέλουν να συγκεντρώσουν λιγότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν 70.000 υπάλληλοι στα τεχνολογικές startups σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τις θέσεις τους από τον περασμένο Μάρτιο, με επικεφαλής τις επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών, των χρηματοοικονομικών και των ταξιδιών, σύμφωνα με μια έκθεση του BuyShares.co.uk που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley, έχουν καταργήσει περισσότερες από 25.500 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων σε εταιρείες υψηλού προφίλ, όπως η Uber Technologies, η Groupon και η Airbnb, ανέφερε η έκθεση.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια χρηματοδότηση της ιδιωτικής αγοράς για νεοσύστατες εταιρείες μειώθηκε στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένη κατά 22% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την CB Insights.

Οι απολύσεις σε τεχνολογικές νεοσύστατες εταιρείες θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα σε εταιρείες σε ολόκληρη την οικονομία που αναζητούν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού και να ανταγωνιστούν στην εποχή μετά την πανδημία.

Με πληροφορίες από wsj

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr