NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Παγκόσμια Τράπεζα ενισχύουν την αναπτυξιακή συνεργασία τους

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Παγκόσμια Τράπεζα ενισχύουν την αναπτυξιακή συνεργασία τους
09_07_2020 | 11:23 09_07_2020 | 11:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας υπέγραψαν Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Χρηματοοικονομικού Πλαισίου, η οποία θα καθοδηγεί τους όρους υπό τους οποίους η Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «με βάση τη μακροχρόνια συνεργασία των εταίρων, η συμφωνία θα ενθαρρύνει την οικονομική και την ψηφιακή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τις δεξιότητες, θα παρέχει υποστήριξη σε επηρεασμένα από συγκρούσεις κράτη, θα καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και θα αντιμετωπίσει τις ανισότητες των φύλων σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η συμφωνία θα συμβάλει στην επιτάχυνση της κοινής απόκρισης των εταίρων στο COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις αναδυόμενες οικονομίες».

Ο Johannes Hahn, Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, δήλωσε: «Με την πάροδο των ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα βοήθησαν από κοινού εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν καλύτερες ζωές. Με τη σημερινή συμφωνία, εξοπλιζόμαστε με ανανεωμένη εργαλειοθήκη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σημερινών πολυάριθμων και πιο περίπλοκων παγκόσμιων προκλήσεων».

Ο Axel van Trotsenburg, Managing Director της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε: «Το COVID-19 έχει προσθέσει ένα νέο επίπεδο πολυπλοκότητας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες-πελάτες μας. Η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ καθώς συνεργαζόμαστε για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, την αύξηση της κοινής ευημερίας και τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Για την περίοδο 2015–2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισέφερε 2,07 δισεκατομμύρια ευρώ σε trust funds του Ομίλου –συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας, της IFC και του MIGA – για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων σε όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr