NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Sony επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία «πίσω» από το Fortnite

Η Sony επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία «πίσω» από το Fortnite

Η Sony προχώρησε στην επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων για μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία που αναπτύσσει το γνωστό video game Fortnite, την Epic Games. Με τα νέα κεφάλαια, η Epic Games έχει «σηκώσει» μέχρι σήμερα 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η συμφωνία ενισχύει μια ήδη στενή σχέση και τον κοινό στόχο τους για την προώθηση της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και των κοινωνικά συνδεδεμένων διαδικτυακών υπηρεσιών. Αυτή η στενή σχέση τονίστηκε τον Μάιο, όταν η Epic παρουσίασε για πρώτη φορά την μηχανή γραφικών Unreal Engine 5 που θα λειτουργεί σε PlayStation 5.

Όπως η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε, η Epic Games συγκέντρωσε 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης. Το 2012, έλαβε επένδυση 330 εκατομμυρίων δολαρίων από την Tencent για μερίδιο 40%.

Η Epic επιβεβαίωσε ότι θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να κυκλοφορεί προϊόντα σε άλλες πλατφόρμες. Η Sony αποκτά μερίδιο 1,4%, που σημαίνει ότι η συμφωνία υπολογίζει την αξία της Epic Games στα 17,86 δισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr