NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κομισιόν: Έρευνα αγοράς σχετικά με τη διανομή της ξενοδοχειακής διαμονής

Κομισιόν: Έρευνα αγοράς σχετικά με τη διανομή της ξενοδοχειακής διαμονής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών με ανοικτή διαδικασία για μια έρευνα αγοράς σχετικά με τη διανομή της ξενοδοχειακής διαμονής στην ΕΕ.

Η έρευνα θα διεξαχθεί το 2021 και θα επικεντρωθεί στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Τα εν λόγω κράτη μέλη επιλέχθηκαν, ώστε να παράσχουν ένα δείγμα που θα είναι αντιπροσωπευτικό ως προς τη γεωγραφική τοποθεσία, το μέγεθος του πληθυσμού, τον βαθμό συγκέντρωσης του ξενοδοχειακού τομέα και τις νομοθετικές παρεμβάσεις ή τις παρεμβάσεις στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η έρευνα αγοράς στόχο έχει να παράσχει επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που τα ξενοδοχεία διαθέτουν στην αγορά και εμπορεύονται τα δωμάτιά τους, καθώς και μεταξύ άλλων:

  1. αν οι συμφωνίες διανομής διαφέρουν μεταξύ των κρατών μελών·
  2. αν έχουν επέλθει αλλαγές σε σχέση με τα ευρήματα μιας διαδικασίας παρακολούθησης που διενεργήθηκε από μια ομάδα αρχών ανταγωνισμού της ΕΕ το 2016· και
  3. αν οι εθνικές νομοθεσίες που απαγορεύουν τις ρήτρες ισοδυναμίας των πλατφορμών κρατήσεων έχουν οδηγήσει σε αλλαγές στις συμφωνίες διανομής.

Η έρευνα θα καλύπτει την περίοδο από το 2017 μέχρι τις αρχές του 2021 και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις αρχές του 2022. Η σημερινή πρόσκληση υποβολής προσφορών έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του δικτύου των αρχών ανταγωνισμού της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού – ΕΔΑ) το 2017 να τεθεί υπό εξέταση ο τομέας των ξενοδοχειακών κρατήσεων και να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης του ανταγωνισμού εν ευθέτω χρόνω.

Η Επιτροπή έχει διαβουλευθεί με τις εθνικές αρχές ανταγωνισμού ως προς το σχέδιο για την έρευνα, ενώ θα έχουν την περαιτέρω δυνατότητα να παράσχουν στοιχεία κατά τη διάρκεια της έρευνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr