NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

​ΣΕΕΒΙ: Ολοκληρώθηκε η κατ' οίκον διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων

​ΣΕΕΒΙ: Ολοκληρώθηκε η κατ' οίκον διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων

Την ολοκλήρωση της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές κατ' οίκον, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΒΙ επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο από κάθε άποψη, το οποίο κόντρα σε κάθε λογική πρόβλεψη, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η απόφαση που, λόγω κορονοϊού, ελήφθη για γενικό lockdown, συνεπαγόταν πως οι φοιτητές θα έμεναν χωρίς βιβλία, καθώς τα βιβλιοπωλεία και τα Πανεπιστήμια θα έμεναν κλειστά επ' αόριστον. Η λύση της διανομής των συγγραμμάτων κατ' οίκον ήταν η μόνη εφικτή και η μόνη που θα έφερνε αποτέλεσμα. Οι εκδότες από τα τέλη Απριλίου, όταν και τελείωσαν οι δηλώσεις των φοιτητών, ξεκίνησαν την αποστολή των συγγραμμάτων στους τόπους κατοικίας των φοιτητών, σε συνεργασία με εταιρίες κούριερ. Είναι κάτι παραπάνω από θετικό το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το πρωτόγνωρο του εγχειρήματος, αλλά και τον φόρτο των εταιριών κούριερ λόγω lockdown.»

Ο ΣΕΕΒΙ επισημαίνει επίσης ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών (περίπου 2% - 2,5%) δεν έλαβαν κάποια βιβλία τους, «αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι και για τις εταιρίες κούριερ ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία εν μέσω συνολικής πρωτόγνωρης κατάστασης» σημειώνει και προσθέτει ότι: «Σε κάθε περίπτωση αξίζουν και αυτές τα εύσημα, αφού έφεραν σε πέρας σε πολύ υψηλό ποσοστό την αποστολή τους. Ας έχουμε επίσης υπόψη ότι και μέσω των βιβλιοπωλείων η παράδοση των συγγραμμάτων δεν υπερβαίνει το 96% - 97% ετησίως».

«Τέλος, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να επιταχύνει τις διαδικασίες πληρωμών προς τους εκδότες για να μπορέσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι σε όλες μας τις υποχρεώσεις, είτε τακτικές, είτε έκτακτες. Ας υπολογίσει καθένας τι έχει ν' αντιμετωπίσει μια επιχείρηση στα μέσα του έτους ( ετήσιος φόρος, Ε.Φ.Κ.Α., κ.λπ.) και ας προσθέσει και το έκτακτο έξοδο που προέκυψε με την διανομή συγγραμμάτων κατ' οίκον. Στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή είναι ζωτικής πλέον σημασίας να εξοφληθούμε όσο γίνεται ταχύτερα όλα τα προηγούμενα εξάμηνα πριν το εαρινό εξάμηνο 2019-2020. Θεωρούμε ότι θα είναι εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας μια έμπρακτη απόδειξη ότι εκτιμά την κοινωνική προσφορά του κλάδου μας προς τους φοιτητές των ελληνικών Πανεπιστημίων», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr