NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Το κόλπο που θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Το κόλπο που θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις
17_07_2020

Powered by:
Thrive Global Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching

​Κάθε μήνα, το Wharton Executive Education του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και το Wharton’s Center for Leadership and Change Management συνεργάζονται για να δημοσιεύσουν ένα εργαλείο που εστιάζει στις μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την απόδοσή σου και τις ηγετικές σου ικανότητες. Αυτό το μήνα, υπογραμμίζουν τη θετική επίδραση που έχει το περπάτημα, καθώς λαμβάνεις δύσκολες αποφάσεις ή σκέφτεσαι περίπλοκα προβλήματα.

Το περπάτημα θεωρείται εδώ και χρόνια ως μια συνήθεια των επιτυχημένων ανθρώπων- η Βασίλισσα Ελισάβετ I και ο Charles Dickens συνήθιζαν να κάνουν μια βόλτα κάθε μέρα, ενώ ο Αριστοτέλης φημιζόταν ότι πραγματοποιούσε τις διαλέξεις του εν κινήσει. Αυτές οι προσωπικότητες συνήθιζαν να περπατούν για άπειρους λόγους - για να βελτιώσουν την υγεία τους μέσω της κίνησης και του φρέσκου αέρα, για να βρουν γαλήνη και ησυχία ή για να παρατηρήσουν τη φύση ή το περιβάλλον της πόλης. Άλλωστε, οι λόγοι για να περπατάς δεν τελειώνουν ποτέ!

Αλλά το εργαλείο του Wharton εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο λόγο και είναι ένα όφελος που ενθαρρύνει τους επιχειρηματικούς ηγέτες, όπως τους CEO του LinkedIn, του Twitter και του Facebook να αρχίσουν το περπάτημα, επίσης: το περπάτημα αυξάνει τη δημιουργικότητά σου και μπορεί να βελτιώσει τα επιχειρηματικά σου αποτελέσματα, βοηθώντας σε να σκεφτείς περισσότερες και καλύτερες ιδέες και να λάβεις καλύτερες αποφάσεις.

Οι έρευνες το υποστηρίζουν. Το εργαλείο του Wharton βασίζεται σε μία έρευνα του Stanford University το 2017, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, and Cognition. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το περπάτημα ενθάρρυνε την εναλλακτική σκέψη, είτε πραγματοποιούνταν πριν οι συμμετέχοντες σκεφτούν ένα ζήτημα, είτε περπατούσαν, ενώ το σκέφτονταν. Η εναλλακτική σκέψη μπορεί να γίνει αντιληπτή ως ένας ψυχολογικός ορισμός αυτού που ονομάζουμε δημιουργικότητα: υποδεικνύει ένα μοτίβο σκέψης που φέρνει αυθεντικές ιδέες σε ένα θέμα ή ένα πρόβλημα.

Αυτή είναι η ιδανική πνευματική κατάσταση αν θέλουμε να βρούμε νέες, επιτυχημένες λύσεις σε δύσκολα και αγχωτικά προβλήματα. Οπότε, την επόμενη φορά που δυσκολεύεσαι με ένα περίπλοκο ζήτημα, που απαιτεί μια δημιουργική ματιά, κάνε μια βόλτα. Θα εκπλαγείς με τις ιδέες που θα σκεφτείς!

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr