NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Αίτημα ΕΒΕΘ για κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Αίτημα ΕΒΕΘ για κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Την «υπέρμετρη αύξηση», όπως επισημαίνει, των τελών εισόδου για τους αγοραστές της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης επισημαίνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Το ΕΒΕΘ τονίζει πως «η συγκεκριμένη πρακτική δεν υποστηρίζεται από καμία επιχειρηματική λογική, παρά μόνο από την καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος και ζητά την κατάργηση των συγκεκριμένων τελών».

Την επιστολή υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η πληροφορία που λάβαμε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, ότι η εταιρεία αύξησε υπέρμετρα τα τέλη εισόδου για τους αγοραστές.

Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί ορθή πρακτική η επιβολή τελών προς αγοραστές για να προσέλθουν απλά και μόνο στον τόπο των συναλλαγών. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν υποστηρίζεται από καμία επιχειρηματική λογική, παρά μόνο από την καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος. Προφανώς, η εξακολούθηση αυτών των πρακτικών θα οδηγήσει στην ακύρωση των λειτουργιών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και την εκτροπή του εκεί πραγματοποιούμενου εμπορίου σε άλλους χώρους. Επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε αν αυτό αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας, η οποία συμπαρασύρει με τις πρακτικές της την Ελληνική Πολιτεία, τουλάχιστον ως εποπτεύουσα Αρχή, σε πράξεις που δεν συνάδουν με την επιδιωκόμενη αναζωογόνηση της οικονομίας.

Θεωρούμε απαραίτητο να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να καταργηθούν οριστικά τα τέλη που επιβάλλονται στους αγοραστές. Έτσι πιστεύουμε ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στο μνημείο αυτό της αντιεπιχειρηματικής λογικής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr