NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

​Παρεμπόριο: Κατασχέθηκαν 3.245 προϊόντα «μαϊμού»​​ σε 2 επιχειρήσεις στην Αττική

​Παρεμπόριο: Κατασχέθηκαν 3.245 προϊόντα «μαϊμού»​​ σε 2 επιχειρήσεις στην Αττική

Συνελήφθησαν 2 άτομα και κατασχέθηκαν 3.245 απομιμητικά προϊόντα κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων σε δύο επιχειρήσεις εμπορίου ειδών ένδυσης και ταξιδιού σε περιοχές της Αττικής από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.) χθες (Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020).

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας «περί σημάτων» συνελήφθησαν 2 άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα και πλαστογραφία μετά χρήσεως, στην οποία περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο (αλλοδαπός).

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.400 μεταλλικά σήματα επωνύμων εταιρειών, 1.845 τσάντες και τσαντάκια επωνύμων εταιρειών, πορτοφόλια, παπούτσια, κ.λπ. καθώς και τιμολόγια και παραστατικά.

Όπως προέκυψε από τα τιμολόγια διακίνησης εμπορευμάτων, που βρέθηκαν στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι ελεγκτές του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. προέβησαν στη βεβαίωση και επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών παραβάσεων, ενώ τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν επί τόπου με απορριμματοφόρα των οικείων Δήμων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr