NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει νέους κανόνες για τις πλατφόρμες crowdfunding

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει νέους κανόνες για τις πλατφόρμες crowdfunding
20_07_2020 | 12:21 20_07_2020 | 12:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Χρηματοδότησεις

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νέους κανόνες για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των πλατφορμών crowdfunding σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το νέο πλαίσιο είναι μέρος του έργου που στοχεύει στην παροχή ευκολότερης πρόσβασης σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Θα καταργήσει τα εμπόδια για τις πλατφόρμες crowdfunding για την παροχή διασυνοριακών υπηρεσιών, εναρμονίζοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις όταν λειτουργούν στην εγχώρια αγορά τους και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Θα αυξήσει επίσης την ασφάλεια δικαίου μέσω κοινών κανόνων προστασίας των επενδυτών.

Οι νέοι κανόνες θα καλύπτουν εκστρατείες crowdfunding έως 5 εκατομμυρίων ευρώ για μια περίοδο 12 μηνών. Το crowdfunding βάσει ανταμοιβών και δωρεών δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των κανόνων, δεδομένου ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι κανόνες για τις επιχειρήσεις crowdfunding της ΕΕ θα προσαρμοστούν ανάλογα με το αν παρέχουν τη χρηματοδότησή τους με τη μορφή δανείου ή επένδυσης (μέσω μετοχών και ομολόγων που εκδίδονται από την εταιρεία που συγκεντρώνει κεφάλαια).

Το πλαίσιο καθορίζει κοινούς κανόνες αδειοδότησης και εποπτείας για τις εθνικές αρμόδιες αρχές. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ) θα έχει ενισχυμένο ρόλο για τη διευκόλυνση του συντονισμού και της συνεργασίας, μέσω ενός δεσμευτικού μηχανισμού διαμεσολάβησης και της ανάπτυξης τεχνικών προτύπων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr