NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η KFC συνεργάζεται με ρωσική εταιρεία για βιοεκτυπωμένες κοτομπουκιές

Η KFC συνεργάζεται με ρωσική εταιρεία για βιοεκτυπωμένες κοτομπουκιές

Η KFC προσπαθεί να δημιουργήσει τα πρώτα chicken nuggets που θα έχουν παραχθεί σε εργαστήριο, μέρος της φιλοσοφίας της για το «εστιατόριο του μέλλοντος». Η αλυσίδα θα συνεργαστεί με τη ρωσική 3D Bioprinting Solutions για την ανάπτυξη τεχνολογίας βιολογικής εκτύπωσης που θα «εκτυπώνει» κρέας κοτόπουλου, χρησιμοποιώντας και φυτικό υλικό.

Η γνωστή αλυσίδα σχεδιάζει να παράσχει στην εταιρεία βιολογικής εκτύπωσης συστατικά όπως το ψωμί και τα μπαχαρικά «για να επιτύχει την γεύση KFC» και θα επιδιώξει να αναπαράγει τη γεύση και την υφή του γνήσιου κοτόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία βιοεκτύπωσης που περιγράφει η KFC χρησιμοποιεί ζωικό υλικό, οπότε οι κοτομπουκιές δεν θα είναι για χορτοφάγους. Εντούτοις, η εταιρεία προσφέρει χορτοφαγικές επιλογές σε μερικά από τα εστιατόρια της. Πέρυσι έγινε η πρώτη αλυσίδα γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ που δοκίμασε το φυτικό προϊόν Beyond Meat, το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σε περισσότερες τοποθεσίες αυτό το καλοκαίρι.

Οι βιοεκτυπωμένες κοτομπουκιές θα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον στην παραγωγή από το τυπικό κρέας κοτόπουλου, λέει η KFC, επικαλούμενη μια μελέτη από το American Environmental Science and Technology Journal που δείχνει τα οφέλη της καλλιέργειας κρέατος από κύτταρα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης εκπομπών αερίων και της κατανάλωσης ενέργειας.

«Οι τεχνολογίες τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης, που αναγνωρίζονται ευρέως στην ιατρική, κερδίζουν σήμερα δημοτικότητα στην παραγωγή τροφίμων όπως το κρέας», δήλωσε ο Yusef Khesuani, συνιδρυτής της 3D Bioprinting Solutions σε δήλωση μέσω της οποίας ανακοίνωσε τη συνεργασία με την KFC. «Στο μέλλον, η ταχεία ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών θα μας επιτρέψει να κάνουμε τα προϊόντα εκτύπωσης με τρισδιάστατα προϊόντα κρέατος πιο προσβάσιμα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr