NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Στα σκαριά» το νέο εργοστάσιο της Tesla, με 5.000 θέσεις εργασίας

«Στα σκαριά» το νέο εργοστάσιο της Tesla, με 5.000 θέσεις εργασίας
23_07_2020 | 16:02 23_07_2020 | 16:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla επέλεξε την περιοχή του Ώστιν στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως την τοποθεσία για μια μεγάλη μονάδα συναρμολόγησης αυτοκινήτων, που θα απασχολεί τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενους.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει το επερχόμενο Cybertruck Cybertruck της Tesla και θα αποτελεί ένα δεύτερο αμερικανικό σημείο κατασκευής για το μικρό SUV Model Y, κυρίως για διανομή στην Ανατολική Ακτή.

Η Tesla θα οικοδομήσει σε μια έκταση 2.100 στρεμμάτων στο Travis County κοντά στο Ώστιν και θα λάβει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές ελαφρύνσεις από την περιοχή την επόμενη δεκαετία. Οι εργασίες για το εργοστάσιο είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk.

Ο ίδιος δεν έθεσε έναν αριθμό οχημάτων που θα κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. «Μακροπρόθεσμα, πολλά», είπε ο Musk.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και δήλωσε ότι θα πληρώσει έναν ελάχιστο μισθό 15 δολαρίων την ώρα στους υπαλλήλους, παρέχοντας ασφάλιση υγείας, αμειβόμενη άδεια και άλλες παροχές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr