NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η «οθόνη αφής χωρίς αφή» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών

Η «οθόνη αφής χωρίς αφή» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών

​Μια «οθόνη αφής χωρίς... αφή» που αναπτύχθηκε για χρήση σε αυτοκίνητα θα μπορούσε επίσης να έχει εκτεταμένες εφαρμογές στην εποχή μετά την πανδημία, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων μικροβιακών οργανισμών από επιφάνειες.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία, γνωστή ως «προγνωστική αφή», αναπτύχθηκε από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Cambridge ως μέρος μιας ερευνητικής συνεργασίας με την Jaguar Land Rover.

Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας αισθητήρων για να προβλέψει τον επιδιωκόμενο στόχο ενός χρήστη σε οθόνες αφής και άλλες διαδραστικές οθόνες ή πίνακες ελέγχου, επιλέγοντας το σωστό στοιχείο πριν φτάσει το χέρι στην οθόνη.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, προσομοιωτές οδήγησης και δοκιμές στο δρόμο, η τεχνολογία προγνωστικής αφής μπόρεσε να μειώσει την προσπάθεια αλληλεπίδρασης και το χρόνο έως και 50%, λόγω της ικανότητάς της να προβλέψει τον επιδιωκόμενο στόχο με υψηλή ακρίβεια, στην αρχή της υπόδειξης.

Καθώς οι περιορισμοί σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να χαλαρώνουν, οι ερευνητές λένε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμη σε έναν κόσμο μετά το COVID-19. Άλλωστε, πολλές καθημερινές συναλλαγές καταναλωτών πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας οθόνες αφής: έκδοση εισιτηρίων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ή κινηματογράφους, ΑΤΜ, check-in σε αεροδρόμια, checkout σε σούπερ μάρκετ, καθώς και πολλές βιομηχανικές και κατασκευαστικές εφαρμογές.

Η εξάλειψη της ανάγκης για άγγιγμα σε μια οθόνη αφής ή άλλη διαδραστική οθόνη θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης παθογόνων - όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη ή ακόμη και ο κορονοϊός - από τις διάφορες επιφάνειες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr