NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

ExtraMilers: Η νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό

ExtraMilers: Η νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η νέα πλατφόρμα «ExtraMilers» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους τουρίστες με αναπηρία να οργανώσουν με ασφάλεια τις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι και να ανακαλύψουν τις μοναδικές ομορφιές των ελληνικών νησιών. Πρώτοι προορισμοί της πλατφόρμας για φέτος η Σύρος, η Χίος, η Ρόδος και η Μύκονος.

Ως Progressive Web App, η πλατφόρμα ExtraMilers συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ιστότοπου και μιας εφαρμογής για κινητά, δεδομένου ότι δεν απαιτεί λήψη και είναι πάντα ενημερωμένη και άμεσα διαθέσιμη μέσω της αρχικής οθόνης των κινητών συσκευών.

Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πλοηγηθεί οι χρήστες αποθηκεύεται προσωρινά και είναι προσβάσιμο ακόμα και εάν οι χρήστες βρίσκονται εκτός σύνδεσης https://www.extramilers.eu/.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν το προσωπικό τους προφίλ και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που προσφέρουν οι προορισμοί με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με προσωρινή ή μόνιμη κινητική αναπηρία, ανθρώπους με ολική τύφλωση ή μερική όραση, ανθρώπους με νοητική αναπηρία, καθώς και άτομα με γενικότερη δυσκολία στην πρόσβαση στο διαδίκτυο (όπως για παράδειγμα ηλικιωμένοι).

Το ExtraΜilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες, οι οργανώσεις ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Δήμους Σύρου-Ερμούπολης, Χίου, Ρόδου και Μυκόνου καθώς και το ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη συνεργασία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr