NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Όρνια και Χρυσαετοί σε λιμνάζοντα νερά | Βραδυφλεγής βόμβα στα χέρια των ασφαλιστών

Όρνια και Χρυσαετοί σε λιμνάζοντα νερά | Βραδυφλεγής βόμβα στα χέρια των ασφαλιστών

Αύγουστος, ο μήνας που θρέφει τους έντεκα. Όλα σ’ αφθονία. Επί των Ρωμαίων αποκαλείτο Sextilis (έκτος) επειδή κατείχε την έκτη θέση στο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο.

Το 8 π.Χ πήρε την ονομασία Αουγκούστους που σημαίνει σεβαστός από την προσφώνηση στον αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο. Στο Αττικό ημερολόγιο, ο μήνας Αύγουστος αντιστοιχούσε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Μεταγειτνιώνα και στο δεύτερο 15θήμερο του μήνα Εκατομβαιώνα. Η Αθήνα τον Αύγουστο γιόρταζε τα Παναθήναια προς τιμή της θεάς Αθηνάς.

Το Περισκόπιο έριξε τους προβολείς του και βλέπει….

Ραθυμία για εργασία, καλοκαιρινή ραστώνη. Η ασφαλιστική αγορά της Αθήνας, μάς αποχαιρέτισε. Έφτιαξε τις αποσκευές της, ασφάλισε πόρτες, παράθυρα, φράχτες και έφυγε με κάθε μεταφορικό μέσο. Άλλωστε, γιατί να σκάει στην Αθήνα του Αυγούστου και να μην κρατά αποθέματα για το Σεπτέμβριο και ό,τι περισσέψει για τον Οκτώβριο. Οι εγγυήσεις πάντως φθίνουν, μαδούν. Για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο καιρού επιτρέποντος, πάμε για άλλα.

Πάμε για άλλα. Ποια είναι αυτά; Οι Σειρήνες της αγοράς λένε βγαίνουν προϊόντα σύγχρονα, που συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών. Αποδίδουν χρήμα αρκεί να έχεις υπομονή. Να πούμε εδώ εμείς, αρκεί να έχεις και κεφάλαιο να επενδύσεις, διαφορετικά τι να την κάνεις την υπομονή, και να περισσεύει, δεν αποδίδει.

Έρημος ή άβυσσος; Ερήμωσε σχεδόν το περιβάλλον των εγγυημένων επενδυτικών προϊόντων, σχεδιάζονται νέα που δίνουν αποδόσεις, αλλά θα παίρνει εξ ολοκλήρου τον κίνδυνο ο πελάτης υπό την καθοδήγηση του ασφαλιστή του. Άβυσσος, πού θα βρούμε όμως τα λεφτά για να επενδύσουμε στα νέα αυτά σύγχρονα αποταμιευτικά προϊόντα. Τα έφαγε ο κορονοϊός και το lockdown. Είναι σε άλλα χέρια.

Βραδυφλεγής βόμβα στα χέρια των ασφαλιστών. Την κρατάνε δεν την απασφαλίζουν. Μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές, μάς είπε στις 4 Αυγούστου η Moody’s ότι θα δεχτούν ασφυκτικές πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις προκειμένου να επιστρέψουν τα υπερβάλλοντα κέρδη που έγραψαν στα βιβλία τους επί κορονοϊού και lockdown.

Διακοπή δραστηριοτήτων: Δεν σημαίνει, επειδή ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θρέφει τους έντεκα, οι ασφαλισμένοι στην Ευρώπη θα διακόψουν τις ενέργειες διεκδίκησης επιστροφής χρημάτων από τις ασφαλιστικές και θα τρώνε από τα έτοιμα. Διεκδικούν ακόμα και από τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων μας διευκρινίζει η Moody’s που συγκέντρωσε χαμηλότερες απαιτήσεις λόγω της διακοπής επιχειρηματικών λειτουργιών. Μην αναφερθούμε στο αυτοκίνητο που είναι πολλά.

Το Χρυσόμαλλο δέρας. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να καθίσουν οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές μήπως και σωθούν αν ξεκινήσουν οι ασφαλισμένοι να διεκδικούν χρήματα πίσω. Και πού να εμφανιστεί στο σκηνικό και ο “πατέρας” όλων των εθνικών εποπτικών αρχών για να περιορίσει τις αδικίες, όπως στο Φρίξο και την Έλλη, ο πατέρας όλων των θεών και των ανθρώπων, που ζύγιζε τα πάντα και ήθελε Δικαιοσύνη!

Το Δρακόντειο Φίδι. Έχουν ξεκινήσει να αυξάνουν τα μέτρα προστασίας τους οι ασφαλιστές. Δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να περιτυλίξει το καράβι και το πλήρωμά τους. Αυξάνουν τα αποθεματικά τους κεφάλαια. Την ατσαλένια προστασία, θα πρέπει να την παρέχουν και στους ασφαλισμένους.

Πάνε κόντρα στις Θεές Μοίρες. Μείον 8,7% είναι η πτώση στις ασφαλίσεις ζωής, Ιανουαρίου - Ιουνίου 2020 από έτος σε έτος. Μείον 7,4% στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου, συν 3,3% στις λοιπές ασφαλίσεις κατά ζημιών, μείον 0,5% στο σύνολό του ο κλάδος περιουσίας. Δεν αφήνουν την τύχη τους οι ασφαλιστές στις Θέες Μοίρες του Κορονοϊού. Για να δούμε αν θα κερδίσουν την μάχη και θα αλλάξουν τα πρόσημα πριν το τέλος του 2020.

Όρνια και Χρυσαετοί σε λιμνάζοντα νερά. Κάποιοι κάνουν σχέδια για να ταράξουν τα νερά. Βλέπουν την ραθυμία του κράτους να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί με λογικό τρόπο τους κινδύνους από φυσικές καταστροφές, την πανδημία και προτείνουν την ίδρυση κρατικής αντασφαλιστικής που θα συνεργάζεται με ιδιωτικές αντασφαλιστικές. Εδώ οι κρατικοί οργανισμοί δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο του εαυτού τους, θα πάρουν τον έλεγχο τον μεγάλων κινδύνων; Τι καλά που έχουν μάθει μερικοί να κάθονται και να πληρώνονται.

Μια ματιά στα παλιά

Κατέβηκε το πωλητήριο; Βγήκε ο Ιούλιος με αυτή την συζήτηση, “τι έγινε με την Χ ασφαλιστική που πωλείται”. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει το ενδιαφέρον για την πώληση της Χ ασφαλιστικής καλά κρατεί. Για να δούμε τι θα γίνει μέσα στον Αύγουστο. Για να γίνει όμως πώληση πρέπει να υπάρχει και ενδιαφερόμενος αγοραστής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr