NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

​ΕΒΕΠ: Τα προληπτικά μέτρα σήμερα μπορούν να αποτρέψουν ένα lockdown αύριο

​ΕΒΕΠ: Τα προληπτικά μέτρα σήμερα μπορούν να αποτρέψουν ένα lockdown αύριο


«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων σήμερα, για να αποφύγουμε ένα δεύτερο καταστροφικό “lockdown” αύριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ επισημαίνεται ότι: «Από την πλευρά της αγοράς, δικαιολογημένα, ακούγονται φωνές απελπισίας, πως οικονομικά “δεν θα επιβιώσουμε από ένα δεύτερο lockdown”. Πράγματι, ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, έστω και μικρότερης έντασης, συνοδευόμενο από ένα νέο “lockdown”, θα φέρει έκρηξη ανεργίας και λουκέτων στην αγορά, οδηγώντας το σύνολο της οικονομίας στο απόλυτο αδιέξοδο. Για να μην “ξεφύγει η κατάσταση”, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας, με βάση τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος. Ενδεχομένως να πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, που χρησιμοποιούνται για προειδοποίηση σε διαφορετικές καταστάσεις, ανάλογα με τη διακύμανση του δείκτη μετάδοσης και του αριθμού κρουσμάτων ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ιεραρχία “alert με κωδικούς χρωμάτων, όπως πορτοκαλί και κόκκινο με γεωγραφική ένδειξη».

Το ΕΒΕΠ επισημαίνει ότι «η απασχόληση και ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων κατέρρευσαν όταν επιβλήθηκε η “γενικευμένη καραντίνα” και το “καθολικό lockdown, στις περισσότερες χώρες. Μέχρι τώρα, καμία οικονομία στον κόσμο δεν έχει ανακάμψει, μετά την επαναλειτουργία της αγοράς της και, μάλλον, θα αργήσει να συμβεί έως ότου είναι διαθέσιμη η θεραπεία ή, ακόμα καλύτερα, το εμβόλιο. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εκτιμάται πως θα χρειαστούν 12 με 18 μήνες μετά την εξεύρεση του εμβολίου για να αναπληρωθούν. Η οικονομική ανάκαμψη θα έχει δύο φάσεις και, μάλιστα, με άνισα χρονικά διαστήματα, μια σχετικά μικρή, αλλά γρήγορη και στη συνέχεια μεγαλύτερη, αλλά βραδύτερη ανάκαμψη, η οποία ενδεχομένως να ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας κάθε χώρας.

Η επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έφερε τη διαφοροποίηση της Ελλάδας, που εκπέμπει ένα “σημάδι υγείας” και πρέπει να το διατηρήσει. Πρέπει η ανησυχία, που προκαλεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, να μας κρατά όλους σε επαγρύπνηση και όχι σε εφησυχασμό. Τα μέτρα και οι κατευθυντήριες γραμμές, που εφαρμόζει η χώρα μας με την εμπειρία που διαθέτει, μπορούν να βοηθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο κύμα με εναρμονισμένο τρόπο, ώστε, με ασφάλεια, να μην κλείσει ξανά η ελληνική αγορά.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει σχετικά:

«Επειδή η περιπέτεια του κορονοϊού σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει, πρέπει να διαφυλάξουμε όσα με κόπο καταφέραμε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων σήμερα, για να αποφύγουμε ένα δεύτερο καταστροφικό “lockdown” αύριο. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού και η επανεμφάνιση του καθηγητή Τσιόδρα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, που κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει όταν μάλιστα αφορά στην ασφάλεια και την υγεία όλων μας. Ας μην ξεχνάμε, πως η πρόληψη είναι προτιμότερη της καταστολής.»

evep_metra_maska.jpg?mtime=20200806105540#asset:201987


Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr