NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού
07_08_2020 | 13:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία προτείνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στην ανακοίνωσή του CDC αναφέρεται ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι υψηλός (level 3) και συνιστά στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα.

Επίσης αναφέρει ότι ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καλό θα ήταν να αναβάλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Όσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Τέλος,το CDC διευκρινίζει ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ή έχει έρθει σε επαφή με ασθενείς ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως είτε να χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr