NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέα Ζηλανδία: Έτοιμη να ξεκινήσει δοκιμές ασύρματης μεταφορά ρεύματος

Νέα Ζηλανδία: Έτοιμη να ξεκινήσει δοκιμές ασύρματης μεταφορά ρεύματος

​Startup με έδρα στη Νέα Ζηλανδία ανέπτυξε μια μέθοδο μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας με ασφάλεια και ασύρματα σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη χρήση χάλκινου σύρματος, ενώ αυτή τη στιγμή εργάζεται για την υλοποίησή του project με τον δεύτερο μεγαλύτερο διανομέα ενέργειας της χώρας.

Η Powerco, ο δεύτερος μεγαλύτερος διανομέας στη Νέα Ζηλανδία, επενδύει στην Emrod, της οποίας η τεχνολογία φαίνεται πως είναι σε θέση να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεσματικά, μεταξύ δύο σημείων.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε αν η τεχνολογία της Emrod μπορεί να συμπληρώσει τους καθιερωμένους τρόπους παροχής ενέργειας» δήλωσε ο Διευθυντής Δικτύου της Powerco, Nicolas Vessiot. «Προβλέπουμε να χρησιμοποιήσουμε [την τεχνολογία] για να παραδώσουμε ρεύμα σε απομακρυσμένα μέρη ή σε περιοχές με δύσκολες εκτάσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να την χρησιμοποιήσουμε για να διατηρήσουμε το ρεύμα στους πελάτες μας όταν κάνουμε συντήρηση στην υπάρχουσα υποδομή μας».

Η Emrod διαθέτει αυτήν τη στιγμή ένα λειτουργικό πρωτότυπο της συσκευής, αλλά θα κατασκευάσει ένα άλλο για την Powerco, με σχέδια να παραδοθεί έως τον Οκτώβριο, και στη συνέχεια να περάσει αρκετούς μήνες σε εργαστηριακές δοκιμές πριν προχωρήσει σε μια δοκιμή πεδίου.

Η πρωτότυπη συσκευή θα είναι σε θέση να παρέχει «λίγα κιλοβάτ» ισχύος, κάτι που, όπως αναφέρεται, μπορεί εύκολα να αυξηθεί. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ακριβώς τεχνολογία για να εκπέμψουμε 100 φορές περισσότερη ισχύ σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις», δήλωσε ο ιδρυτής της Emrod και Greg Kushnir. «Τα ασύρματα συστήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Emrod μπορούν να μεταδώσουν οποιαδήποτε ποσότητα ρεύματος που μεταδίδουν οι ενσύρματες λύσεις».

Η Emrod αναφέρει ότι το σύστημα λειτουργεί σε οποιεσδήποτε ατμοσφαιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της βροχής, της ομίχλης και της σκόνης, και η απόσταση μετάδοσης περιορίζεται μόνο από την οπτική επαφή μεταξύ κάθε ρελέ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μεταδίδει ισχύ μεταξύ χιλιάδων χιλιομέτρων, σε ένα κλάσμα του κόστους υποδομής, συντήρησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που επιβάλλει μια ενσύρματη λύση.

Με πληροφορίες από newatlas.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr