NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Ενέργειας παρουσίασε το προσχέδιο για το κβαντικό διαδίκτυο

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Ενέργειας παρουσίασε το προσχέδιο για το κβαντικό διαδίκτυο

​Σε συνέντευξη Τύπου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) των ΗΠΑ δημοσίευσε έκθεση στην οποία παρουσιάζεται το προσχέδιο για την ανάπτυξη ενός εθνικού κβαντικού διαδικτύου. Η έκθεση παρέχει μια πορεία για τη διασφάλιση της ανάπτυξης του National Quantum Initiative Act, το οποίο υπεγράφη σε νόμο από τον Πρόεδρο Trump τον Δεκέμβριο του 2018.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ένα σύστημα επικοινωνίας που θα χρησιμοποιεί την κβαντική μηχανική αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά σύνορα του 21ου αιώνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι η κατασκευή ενός πρωτοτύπου θα είναι εφικτή μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Το Υπουργείο Ενέργειας είναι υπερήφανο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εθνικού κβαντικού διαδικτύου», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Dan Brouillette. «Κατασκευάζοντας αυτήν τη νέα και αναδυόμενη τεχνολογία, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν με τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τις κβαντικές τους δυνατότητες».

Τα 17 Εθνικά Εργαστήρια του DOE θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του ερχόμενου κβαντικού διαδικτύου, το οποίο θα βασίζεται στους νόμους της κβαντομηχανικής για τον έλεγχο και τη μετάδοση πληροφοριών με μεγαλύτερη ασφάλεια από ποτέ. Επί του παρόντος, στα αρχικά του στάδια ανάπτυξης, το κβαντικό Διαδίκτυο θα μπορούσε να γίνει ένα ασφαλές δίκτυο επικοινωνιών και να έχει βαθύ αντίκτυπο σε τομείς κρίσιμους για την επιστήμη, τη βιομηχανία και την εθνική ασφάλεια.

Σημαντικά βήματα για την οικοδόμηση ενός τέτοιου Διαδικτύου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή του Σικάγο, η οποία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κόμβους κβαντικής έρευνας. «Η συνδυασμένη πνευματική και τεχνολογική ηγεσία του Πανεπιστημίου του Σικάγου, της Argonne και του Fermilab έδωσε στο Σικάγο κεντρικό ρόλο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την ανάπτυξη κβαντικών τεχνολογιών πληροφοριών» δήλωσε ο Robert J. Zimmer, πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Αυτό το έργο συνεπάγεται τον καθορισμό και την οικοδόμηση εντελώς νέων τομέων μελέτης και μαζί τους νέων συνόρων για τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για πολλούς ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, και να υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της πόλης, του κράτους και του έθνους μας» υπογράμμισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από scitechdaily.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr