NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς στον Άρη και το Φεγγάρι

Οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς στον Άρη και το Φεγγάρι
Φωτογραφία: NASA

​Οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας που θα λειτουργούν στο φεγγάρι και τον Άρη. Την Παρασκευή υπέβαλαν αίτημα για ιδέες από τον ιδιωτικό τομέα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. υπέβαλε το επίσημο αίτημα για να χτίσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να ζήσουν για μεγάλες περιόδους στα συγκεκριμένα διαστημικά περιβάλλοντα.

Το Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο, μια εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας στο ανατολικό Αϊντάχο, το Τμήμα Ενέργειας και η NASA θα αξιολογήσουν τις ιδέες για την ανάπτυξη των αντιδραστήρων.

«Οι μικροί πυρηνικοί αντιδραστήρες μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη ικανότητα ισχύος για αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος που ενδιαφέρουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» σημείωσε το υπουργείο Ενέργειας στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το σχέδιο έχει δύο φάσεις. Το πρώτο είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου. Το δεύτερο είναι η κατασκευή ενός δοκιμαστικού αντιδραστήρα και η η ανάπτυξη ενός συστήματος πτήσης και προσγείωσης που θα μπορούν να μεταφέρουν τον αντιδραστήρα στο φεγγάρι. Ο στόχος είναι να υπάρχει ένας αντιδραστήρας, ένα σύστημα πτήσης και ένα αεροσκάφος έτοιμο να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2026.

Ο αντιδραστήρας πρέπει να είναι σε θέση να παράγει μια συνεχή ηλεκτρική ενέργεια τουλάχιστον 10 kilowatt. Το Τμήμα Ενέργειας τόνισε ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πολλοί συνδεδεμένοι αντιδραστήρες για την κάλυψη των αναγκών ισχύος στο φεγγάρι ή στον Άρη.

Με πληροφορίες από time

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr