NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα Boeing 747 συνεχίζουν να παίρνουν αναβαθμίσεις μέσω... δισκέτας 3,5 ιντσών

Τα Boeing 747 συνεχίζουν να παίρνουν αναβαθμίσεις μέσω... δισκέτας 3,5 ιντσών

​Το αεροσκάφος 747-400 της Boeing, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1988, εξακολουθεί να λαμβάνει κρίσιμες ενημερώσεις λογισμικού μέσω δισκέτας 3,5 ιντσών.

Ερευνητές ασφάλειας της Pen Test Partners απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση σε ένα αεροσκάφος 747 της British Airways, αφού η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το στόλο της λόγω της πανδημίας.

Η Pen Test Partners ανακάλυψε μια μονάδα δισκέτας 3,5 ιντσών στο πιλοτήριο, η οποία χρησιμοποιείται για τη φόρτωση σημαντικών βάσεων δεδομένων πλοήγησης. Είναι μια βάση δεδομένων που πρέπει να ενημερώνεται κάθε 28 ημέρες και ένας μηχανικός επισκέπτεται κάθε μήνα και εγκαθιστά τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Αν και ακούγεται εκπληκτικό ότι οι δισκέτες 3,5 ιντσών - που έχουν καταργηθεί και έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται - εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε αεροπλάνα, πολλά από τα 737 της Boeing χρησιμοποιούν δισκέτες για να φορτώνουν λογισμικό εδώ και χρόνια.

Οι βάσεις δεδομένων που βρίσκονται σε αυτές τις δισκέτες γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απομακρύνθηκαν από τη χρήση δισκετών, αλλά άλλες συνεχίζουν, με μηχανικούς που επισκέπτονται κάθε μήνα για να καθίσουν και να φορτώσουν οκτώ δισκέτες με ενημερώσεις.

Με πληροφορίες από theverge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr