NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google μετατρέπει τα κινητά με Android σε δίκτυο ανίχνευσης σεισμών

Η Google μετατρέπει τα κινητά με Android σε δίκτυο ανίχνευσης σεισμών

​Η Google κυκλοφόρησε σήμερα μια λειτουργία που όχι μόνο θα δίνει μια έγκαιρη προειδοποίηση για ενδεχόμενους σεισμούς, αλλά θα μετατρέπει επίσης τα smartphones των χρηστών σε μικρούς σεισμογράφους, καθιστώντας τα μέρος ενός δικτύου συσκευών που ανιχνεύουν δονήσεις.

«Η δημόσια υποδομή για τον εντοπισμό και την προειδοποίηση για σεισμούς είναι δαπανηρή» δήλωσε σήμερα ο μηχανικός λογισμικού της Google, Marc Stogaitis. Δεν έχουν εγγραφεί όλοι για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κειμένου, για παράδειγμα, οπότε αν το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, αυτά τα μηνύματα μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερα άτομα.

Η Google συνεργάστηκε αρχικά με το United States Geological Survey (USGS) και το Γραφείο Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια για να στείλει αυτές τις ειδοποιήσεις σε συσκευές Android στην Καλιφόρνια μέσω του συστήματος ShakeAlert του USGS. Αυτό χρησιμοποιεί πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από περισσότερα από 700 σεισμόμετρα σε όλη την πολιτεία, για να εντοπίσει πότε συμβαίνει σεισμός.

Ωστόσο, μπορεί να είναι δαπανηρό ή δύσκολο να εγκατασταθεί ένα τέτοιο δίκτυο σε άλλες περιοχές που επηρεάζονται, σε όλο τον κόσμο, και εκεί είναι που βρίσκει εφαρμογή το σύστημα Android Earthquake Alerts System. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την χρήση του προγράμματος από σήμερα. «Το τηλέφωνό σας Android μπορεί να μετατραπεί σε μίνι σεισμόμετρο, συνδεόμενο με εκατομμύρια άλλα τηλέφωνα εκεί έξω για να σχηματίσει το μεγαλύτερο δίκτυο ανίχνευσης σεισμών στον κόσμο», δήλωσε ο Stogaitis.

Η Google θα χρησιμοποιήσει το επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου για να εντοπίσει την κίνηση από μια ενδεχόμενη δόνηση. Ο Stogaitis σημείωσε πως «είναι ακόμη αρκετά ευαίσθητα για να ανιχνεύσουν το κύμα Ρ, το οποίο είναι το πρώτο κύμα που έρχεται από έναν σεισμό και είναι συνήθως πολύ λιγότερο επιβλαβές από το κύμα S που έρχεται μετά».

Όταν η συσκευή εντοπίσει κάτι, θα στέλνει μήνυμα στον διακομιστή ανίχνευσης σεισμών της Google με κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με το πού συνέβη. Στη συνέχεια, ο διακομιστής θα συλλέγει δεδομένα από άλλες συσκευές για να επιβεβαιώσει και να καταλάβει εάν συμβαίνει σεισμός.

Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας θα εμφανίζονται προς το παρόν σε σχετικές αναζητήσεις για σεισμούς, όπου θα εμφανίζεται εάν άλλα τηλέφωνα Android αναφέρουν παρόμοια δραστηριότητα. Ο Stogaitis πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίσουν επίσης συμβουλές από «χρήσιμους, αξιόπιστους πόρους» σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος μετά από έναν σεισμό. Ανέφερε επίσης ότι το σύστημα ανίχνευσης σεισμών, το οποίο περιέγραψε ως «προσέγγιση με πολλούς πόρους», αναπτύχθηκε σε συνεργασία με σεισμολόγους και εμπειρογνώμονες καταστροφών.

Οι ειδοποιήσεις για σεισμό θα διατεθούν πρώτα στην Καλιφόρνια, καθώς εκεί υπάρχει ήδη ένα εξαιρετικό σύστημα με βάση το σεισμόμετρο. Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες πολιτείες και περιοχές χρησιμοποιώντας την ανίχνευση που βασίζεται στο Android κατά το επόμενο έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr