NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Χρηματοδότηση 230 εκατ. δολαρίων για την κατασκευάστρια των Nokia

Χρηματοδότηση 230 εκατ. δολαρίων για την κατασκευάστρια των Nokia

Η HMD Global, το «σπίτι των συσκευών Nokia», συγκέντρωσε 230 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης από τους υφιστάμενους στρατηγικούς συνεργάτες της, όπως η Google, η Qualcomm και η Nokia Technologies, αλλά και άλλους επενδυτές που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η φινλανδική εταιρεία τόνισε ότι αυτό είναι το «πρώτο κλείσιμο» του γύρου, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση αργότερα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε επίσης ότι η αξία της HMD Global έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ενώ η Nokia δεν κατασκευάζει πλέον καταναλωτικές συσκευές, η μάρκα εξακολουθεί να είναι συνώνυμη με κινητά τηλέφωνα και smartphone, χάρη στη συμφωνία αδειοδότησης με την HMD Global, ένα επιχειρηματικό όχημα που ιδρύθηκε το 2015 κυρίως για το σχεδιασμό και την εμπορία κινητών τηλεφώνων με το brand Nokia, με τη θυγατρική εταιρεία Foxconn FIH Mobile να είναι υπεύθυνη για την κατασκευή.

Λίγους μήνες πριν, η HMD Global παρουσίασε την πρώτη της συσκευή 5G, το Nokia 8.3. Με άλλα 230 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία, η HMD Global δήλωσε ότι είναι πλέον σε θέση να «επιταχύνει» την αποστολή της να κάνει τα 5G smartphone προσβάσιμα σε περισσότερους καταναλωτές παγκοσμίως. Αυτό θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη περισσότερων συμμαχιών με αμερικανικούς παρόχους και ανάπτυξη υφιστάμενων συνεργασιών με τη Verizon, το Cricket Wireless και την AT&T.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr