NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών Αρχών μπαίνει η κινεζική εφαρμογή TikTok

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών Αρχών μπαίνει η κινεζική εφαρμογή TikTok

​Περισσότερες ανησυχίες για το TikTok, καθώς η ευρωπαϊκή Αρχή προστασίας δεδομένων που επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο σε τεχνολογικό γίγαντα - 57 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google - ξεκίνησε έρευνα γύρω από την γνωστή εφαρμογή σύντομων βίντεο.

Εκπρόσωπος της γαλλικής CNIL δήλωσε στο Techcrunch ότι ξεκίνησε έρευνα γύρω από τον τρόπο κατά τον οποίο η εφαρμογή χειρίζεται τα δεδομένα χρηστών, μετά από καταγγελία σχετικά με αίτημα διαγραφής ενός βίντεο.

Στο πλαίσιο της προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες που έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για επεξεργασία των δεδομένων τους εξακολουθούν να κατέχουν μια σειρά δικαιωμάτων που συνδέονται με αυτά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ζητήσουν αντίγραφο ή διαγραφή των πληροφοριών, ή να ζητήσουν τα δεδομένα τους σε φορητή μορφή.

Πρόσθετες απαιτήσεις βάσει του GDPR της ΕΕ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) περιλαμβάνουν υποχρεώσεις διαφάνειας. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων πρέπει να παρέχουν στα υποκείμενα των δεδομένων σαφείς πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς της επεξεργασίας - συμπεριλαμβανομένου του να λάβουν νομικά έγκυρη συγκατάθεση για την επεξεργασία των δεδομένων.

Εκπρόσωπος της CNIL δήλωσε ότι η έρευνά σχετικά με την TikTok έχει διευρυνθεί για να συμπεριλάβει ζητήματα που σχετίζονται με απαιτήσεις διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών, δικαιώματα πρόσβασης των χρηστών και τα βήματα που κάνει η πλατφόρμα για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα των ανηλίκων προστατεύονται επαρκώς.

Εκπρόσωπος της TikTok τόνισε με τη σειρά του πως «η κορυφαία προτεραιότητα της TikTok είναι η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών μας. Γνωρίζουμε την έρευνα της CNIL και συνεργαζόμαστε πλήρως μαζί τους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr