NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

FedEx: Ρομπότ για την «πιο δύσκολη δουλειά» σε εγκατάσταση διαλογής

FedEx: Ρομπότ για την «πιο δύσκολη δουλειά» σε εγκατάσταση διαλογής

Η FedEx προχώρησε στην υιοθέτηση βιομηχανικών ρομπότ, σε εγκατάσταση διαλογής στο Μέμφις των ΗΠΑ, για να πραγματοποιούν αυτό που θεωρείται η «πιο δύσκολη» δουλειά στην αυτοματοποίηση.

Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο της Wall Street Journal, η FedEx έχει ενσωματώσει ρομπότ και λογισμικό Yaskawa από την Plus One Robotics σε ένα ρομποτικό σύστημα που εκτελεί μια εργασία στην οποία περιλαμβάνεται η συλλογή δεμάτων και φακέλων από ένα δίσκο και η τοποθέτησή τους σε έναν μεταφορέα.

Ενώ αυτή είναι μια απλή δουλειά για έναν άνθρωπο, η αυτοματοποίηση αυτού του βήματος σε μια αποθήκη αποδείχθηκε πολύ δύσκολη στο παρελθόν. Αλλά λόγω των εξελίξεων στα συστήματα κάμερας και της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό το εξαιρετικά μονότονο έργο μπορεί τώρα να πραγματοποιηθεί από ένα ρομπότ.

Ένας άνθρωπος εξακολουθεί να εργάζεται για να επιβλέπει άμεσα τα ρομπότ, τα οποία μερικές φορές κολλούν όταν κάτι εμποδίζει την κάμερα ή κάποιον αισθητήρα. Επιπλέον, κάθε ρομπότ λειτουργεί στη μισή ταχύτητα, σε σύγκριση με έναν άνθρωπο.

Ωστόσο, ένας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί οκτώ από αυτά τα ρομπότ και η FedEx σημειώνει ότι τα ρομποτικά συστήματα θα γίνουν ταχύτερα με την πάροδο του χρόνου καθώς η εταιρεία μαθαίνει περισσότερα μέσω δοκιμών.

Η FedEx λέει ότι στοχεύει να επεξεργαστεί το 80% των πακέτων μέσω αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων έως το επόμενο έτος.

Με πληροφορίες από roboticsandautomationnews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr