NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Σιγκαπούρη καταστρέφει ελεφαντόδοντο αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Σιγκαπούρη καταστρέφει ελεφαντόδοντο αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων

​Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ξεκίνησε την Τρίτη την καταστροφή παράνομου ελεφαντόδοντου αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, βάρους περίπου εννέα τόνων.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει καταστραφεί παγκοσμίως, μετά από τους 9,5 τόνους ελεφαντόδοντου που θρυμματίστηκαν στη Μαλαισία το 2016.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, η εμπορία άγριων ζώων είναι το τέταρτο μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο μετά από τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων και την παραποίηση.

Η Νοτιοανατολική Ασία είναι μια εστία για αυτό το εμπόριο, με τη Σιγκαπούρη να λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος διαμετακόμισης για παράνομα αντικείμενα. Η χώρα έχει υπογράψει σχετική σύμβαση που απαγορεύει το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου.

Το ελεφαντόδοντο που καταστράφηκε την Τρίτη προέρχεται από διάφορες πηγές και βρέθηκε στα χέρια των Αρχών με την πάροδο αρκετών ετών, συμπεριλαμβανομένων 8,8 τόνων - που προέρχονται από περίπου 300 ελέφαντες - που κατασχέθηκε μετά από έλεγχο σε εμπορευματοκιβώτιο στο δρόμο του από το Κονγκό στο Βιετνάμ τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Ο Δρ Adrian Loo, διευθυντής του Ομίλου Wildlife Management, δήλωσε ότι εκτός από το ισχυρό μήνυμα που στέλνει, η σύνθλιψη του ελεφαντόδοντου το εμποδίζει να εισέλθει ξανά στην αγορά και συμβάλλει στη μείωση της ζήτησης για αυτό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελέφαντα, στις 12 Αυγούστου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr