NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Παρθενική πτήση για το πρώτο πιστοποιημένο ηλεκτρικό αεροσκάφος

Παρθενική πτήση για το πρώτο πιστοποιημένο ηλεκτρικό αεροσκάφος

Το πρώτο πιστοποιημένο αεροσκάφος στον κόσμο που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση στη δυτική Ελβετία.

Το διθέσιο Pipistrel Velis Electro χρησιμοποιείται κυρίως για βασική εκπαίδευση πιλότων. Πέταξε πάνω από ένα χωριό κοντά στο Fribourg την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας (FOCA).

Η πιστοποίησή του πραγματοποιήθηκε μέσω στενής συνεργασίας μεταξύ της FOCA και άλλων αεροπορικών Αρχών, καθώς και του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και του κατασκευαστή Pipistrel.

Στα τρία χρόνια που οδήγησαν στη διαδικασία πιστοποίησης, η FOCA και άλλοι καθόρισαν τους όρους λειτουργίας, συντήρησης και εκπαίδευσης χειριστή και προσωπικού. Στα μέσα Μαρτίου, ο EASA ενέκρινε τον ηλεκτροκινητήρα του.

Τώρα, η FOCA και ο EASA έχουν τα θεμέλια για μελλοντικές πιστοποιήσεις αεροσκαφών χαμηλών εκπομπών, φιλικών προς το περιβάλλον, που μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και την ηχορύπανση.

Το Pipistrel Velis Electro ανήκει στην κατηγορία ελαφρών αεροσκαφών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο μέγιστος χρόνος πτήσης του είναι 50 λεπτά συν ένα αποθεματικό δέκα λεπτών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr