NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για ανθρώπινες δοκιμές πιθανής θεραπείας του HIV

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για ανθρώπινες δοκιμές πιθανής θεραπείας του HIV
13_08_2020 | 12:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» στην American Gene Technologies (AGT) για να ξεκινήσει τη Φάση 1 της πρώτης ανθρώπινης κλινικής δοκιμής για το βασικό της πρόγραμμα γύρω από τον HIV.

«Αυτή είναι μια σημαντική είδηση, το ότι έχουμε την έγκριση του FDA για την έναρξη της Φάσης 1 και τη διεξαγωγή των πρώτων μας ανθρώπινων δοκιμών. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φτάνουμε σε αυτό το ορόσημο. Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να αλλάξουμε ζωές με γενετικά φάρμακα» δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της AGT, David Pauza. «Αυτή η θεραπεία έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι αποτελεσματική».

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2020, με την AGT να ελπίζει να αναφέρει αρχικά δεδομένα πριν από το τέλος του έτους. Η κλινική δοκιμή Φάσης 1 έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει την ασφάλεια του AGT103-T, να μετρήσει βασικούς βιοδείκτες και να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα. Το AGT103-T είναι μια γονιδιακή θεραπεία μίας δόσης που αναπτύχθηκε για αντιμετώπιση του HIV.

Η νέα θεραπεία της AGT αποσκοπεί στην αποκατάσταση της βλάβης του ανοσοποιητικού συστήματος από τον ιό HIV και να επιτρέψει στις φυσικές αντιδράσεις να ελέγξουν τον ιό. Η AGT αναφέρει ότι η έρευνα οδήγησε την ομάδα της να πιστεύει ότι μια θεραπεία είναι εφικτή και τώρα κάνει το σημαντικό βήμα των δοκιμών στον άνθρωπο.

Με πληροφορίες από outsourcing-pharma

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr