NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσφέρει μετάφραση των συζητήσεων μέσω AI

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσφέρει μετάφραση των συζητήσεων μέσω AI

​Η εταιρεία Translated έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτόματη μεταγραφή και μετάφραση κοινοβουλευτικών πολυγλωσσικών συζητήσεων σε πραγματικό χρόνο, καλύπτοντας τις 24 επίσημες γλώσσες που χρησιμοποιεί το όργανο.

Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των μελών, να ανοίξει συζητήσεις σε όλους τους πολίτες της ΕΕ και να δημιουργήσει καλύτερη πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

Η υπηρεσία θα παρέχεται από νέο λογισμικό διαθέσιμο τόσο μέσω πλήρως προσαρμοσμένων εφαρμογών ιστού και κινητών συσκευών όσο και μέσω API ζωντανής ροής για τρίτους προγραμματιστές. Θα είναι το πρώτο σύστημα μετάφρασης ομιλίας human-in-the-loop και θα αξιοποιήσει το περιεχόμενο και τα σχόλια των χρηστών που θα προσαρμόζουν το αποτέλεσμα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Το προϊόν θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με δύο εταιρείες που έχουν ήδη συνεργαστεί με τη Translated στην κατασκευή καινοτόμων προϊόντων για επαγγελματίες μεταφραστές: την Fondazione Bruno Kessler (FBK), ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο, και την PerVoice.

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες η ιταλική κοινοπραξία θα κυκλοφορήσει ένα πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τις άλλες δύο λύσεις που επιλέγονται σύμφωνα με τους κανόνες μιας συγκεκριμένης πρόσκλησης υποβολής προσφορών. Το εργαλείο με την καλύτερη απόδοση θα επιβεβαιωθεί ως επίσημο για τα επόμενα 2 χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr