NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Η Amazon ευθύνεται για τραυματισμούς από ελαττωματικά προϊόντα

ΗΠΑ: Η Amazon ευθύνεται για τραυματισμούς από ελαττωματικά προϊόντα

​Μια απόφαση του εφετείου της Καλιφόρνιας θα μπορούσε σύντομα να δυσκολέψει την Amazon στην παράκαμψη της ευθύνης της για μη ασφαλή προϊόντα που πωλούνται μέσω της πλατφόρμας της.

Την Πέμπτη, Εφετείο της Καλιφόρνια αποφάσισε ότι η εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για ζημιές που προκλήθηκαν από ελαττωματική μπαταρία φορητού υπολογιστή που έπιασε φωτιά και προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε μια γυναίκα. Η Angela Bolger ισχυρίζεται ότι αγόρασε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή από έναν τρίτο πωλητή, την Lenoge Technology HK, στην πλατφόρμα της Amazon.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται ως ένα μεγάλο πλήγμα για την Amazon, η οποία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει με επιτυχία αγωγές που προσπαθούν να την καταστήσουν υπεύθυνη για ελαττωματικά προϊόντα που πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της και προκαλούν τραυματισμούς και ζημιές. «Οι καταναλωτές σε ολόκληρο το έθνος θα αισθανθούν τον αντίκτυπο αυτού του γεγονότος», δήλωσε ο Jeremy Robinson, δικηγόρος της Bolger.

Η Amazon έχει από καιρό υποστηρίξει ότι είναι μόνο ο «αγωγός» μεταξύ των αγοραστών και πωλητών και ότι δεν εμπλέκεται στην προμήθεια ή διανομή προϊόντων που πωλούνται από τρίτους. Η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετές υπό εξέλιξη σε πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Με πληροφορίες από cnbc

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr