NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η αντιμονοπωλιακή έρευνα του Υπ. Δικαιοσύνης γύρω από την Google

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η αντιμονοπωλιακή έρευνα του Υπ. Δικαιοσύνης γύρω από την Google
14_08_2020 | 14:00 14_08_2020 | 14:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. κινείται «με μέγιστη ταχύτητα» στην αντιμονοπωλιακή του έρευνα γύρω από τη Google και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Jeff Rosen τόνισε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία το υπουργείο θα αποφασίσει εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον της Google.

«Πηγαίνουμε με μέγιστη ταχύτητα. Είναι μεγάλη προτεραιότητα» είπε ο Rosen. «Έχουμε μια υπέροχη ομάδα που εργάζεται πολύ σκληρά για να εξετάσει τα έγγραφα, ακούγοντας ανθρώπους του κλάδου και άλλους»

Ο Rosen δήλωσε ότι η έρευνα δεν καθοδηγείται από πολιτικούς παράγοντες και σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει δράση «το συντομότερο δυνατό».

Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενδέχεται να υποβάλει καταγγελία κατά της Google βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr είπε στην Wall Street Journal τον Μάρτιο ότι ήθελε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την έρευνα αυτό το καλοκαίρι.

Η εκπρόσωπος της Google, Julie Tarallo McAlister, δήλωσε με τη σειρά της πως «ενώ εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τις συνεχιζόμενες έρευνες, η εστίασή μας είναι σταθερά στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών που θα βοηθούν τους ανθρώπους καθημερινά, να μειώσουμε τα κόστη για τις μικρές επιχειρήσεις και να επιτρέψουμε αυξημένες επιλογές και ανταγωνισμό».

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε τον Ιούλιο του 2019 ότι ξεκινά μια ευρεία έρευνα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών σχετικά με το κατά πόσο εμπλέκονται αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr